Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow ПРАВИЛА ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ ДЛЯ АГІТПУНКТІВ І ВИБОРЧИХ ДІЛЬНИЦЬ
ПРАВИЛА ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ ДЛЯ АГІТПУНКТІВ І ВИБОРЧИХ ДІЛЬНИЦЬ Печать
Автор Редактор   
28.09.2007 г.

Обслуговуючий персонал та особи залучені для роботи на агітпунктах і виборчих дільниць зобов’язані ознайомитись з даними правилами.

Відповідальність за забезпечення пожежної безпеки приміщень агітпунктів і виборчих дільниць несуть керівники підприємств і організацій, в будівлях яких розміщені агітпункти і виборчі дільниці.

На керівників цих об’єктів покладаються обов’язки по утриманню приміщень, як і будівель вцілому, в яких вони розміщені в належному протипожежному стані, забезпеченню їх засобами пожежегасіння, а також своєчасному та повному виконання протипожежних закладів, викладених у приписах держпожнагляду.

Контроль за дотриманням правил пожежної безпеки в агітпунктах і виборчих дільницях покладається на завідуючих агітпунктами і виборчими дільницями, а при їх відсутності – на чергових по агітпунктах і виборчих дільницях.

Черговий по агітпункту чи виборчий дільниці при заступленні на чергування та в період чергування повинен перевіряти протипожежний стан приміщень, наявність і придатність засобів пожежегасіння та зв’язку.

Слідкувати за дотриманням протипожежного режиму при експлуатації електрообладнання, освітлення, а також забезпечення установленого режиму паління. При виявлення недоліків необхідно приймати необхідні заходи по їх усуненню, а перед закриттям приміщень особисто оглянути їх протипожежний стан та забезпечити відключення електроспоживачив.

Місця установки та тип нагрівальних приладів, в тому числі для розігріву сургучу повинні узгоджуватись з органами держпожнагляду. Застосування відкритого вогню забороняється.

Демонстрація кіно-відеофільмів повинна узгоджуватись з пожежною охороною.

На період проведення на агітпунктах масових заходів для підтримання належного порядку повинні призначитись відповідальні особи.

ВИМОГИ ДО ЕЛЕКТРООБЛАДНАННЯ

Монтаж електропроводки повинен виконуватись кваліфікованими особами (електриками) в відповідності до вимог “Правил улаштування електроустановок”. Електропроводка місцевого освітлення кабін для голосування повинні обладнуватись ізольованими електричними проводами, прокладка яких здійснюється по негорючим теплоізоляційним матеріалам. З’єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів мають здійснюватися за допомогою опресування, зварювання і паяння, або затискачів (гвинтових, болтових тощо). Не дозволяється прокладань проводів і кабелів (за винятком тих, що прокладаються в металевих трубах) безпосередньо по металевим панелям та плитах з полімерними утеплювачами при прокладенні електропроводів (кабелю) з оболонками з горючих матеріалів відстань від них до горючих основ (конструкцій деталей) повинна становити не менше 0,01 м. Електропроводка для ілюмінацій та кабін для голосування повинні мати самостійні вимикачі з відповідним електричним захистом.

ПРИ ЕКСПЛУАТАЦІЇ ЕЛЕКТРОУСТАНОВОК ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

- експлуатація кабелів і проводів з пошкодженою ізоляцією, або такою, що в процесі експлуатації втратила захисні властивості, залишення під напругою кабелів та проводів з неізольованими струмопровідними жилами,

- застосування саморобних подовжувачів, які не відповідають вимогам “Правил улаштування електроустановок”, що пред’являються до переносних електропроводок,

- користуватись пошкодженими розетками, відгалужу вальними та з’єднувальними коробками, вимикачами та іншими електроприладами, а також лампами, скло яких має сліди затемнення або випадання,

- застосовувати в приміщеннях агітпунктів і виборчих дільниць нестандартне (саморобне) електронагрівальне обладнання,

- застосовування для електромереж радіо-та телефонних проводів.

ВИМОГИ ДО ЕВАКУАЦІЙНИХ ШЛЯХІВ ТА ВИХОДІВ

- евакуаційні шляхи і виході повинні утримуватися вільними, нічім не захаращуватись,

- у приміщенні, яке має один евакуаційний вихід, дозволяється одночасно розміщати (перебування) не більше 50-ти осіб,

- при наявності людей у приміщенні двері евакуаційних виходів можуть замикатися лише на внутрішні запори, які легко відмикаються,

- на випадок відключення електроенергії обслуговуючий персонал будівель, де знаходяться виборчі дільниці повинен мати електричні ліхтарі,

Пристосовані під виборчі дільниці приміщення повинні бути забезпечені вогнегасниками з розрахунку на кожні 100 м кв. площі пола, але не менше одного вогнегасника на кожне окреме приміщення.

Пожежні крани повинні бути справними і обладнані пожежними рукавами та стволами.

Біля телефонного апарату повинна бути табличка: “Про пожежу сповіщайте по телефону – 01 або 2-31-01”.

У РАЗІ ВИНИКНЕННЯ ПОЖЕЖІ (ОЗНАК ГОРІННЯ) НЕОБХІДНО:

- негайно зателефонувати в пожежну охорону. При цьому назвати адресу об’єкту, місце виникнення пожежі,

- вказати кількість поверхів будівлі, установку на пожежі, наявність людей,

- вжити заходи до евакуації людей, гасіння пожежі та збереження матеріальних цінностей.

Державний пожежн ий нагляд Охтирського району
 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg