Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Якщо загориться стерня…
Якщо загориться стерня… Печать
Автор Охтирський РВ ГУ МНС України в Сумській області   
20.07.2007 г.

Відповідно статті 771 “Самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків” та статті 52 “Псування і забруднення сільськогосподарських та інших земель” Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачена адміністративна відповідальність осіб, які допускають спалювання сухої рослинності на своїй території.

Охтирчани, будьте обачні з вогнем. Дотримуйтеся правил безпеки.

Виникнення пожежі в віддаленому місці району, де відсутній свій пожежний автомобіль, може призвести до важких наслідків. Тим більш в пору жнив.

Необхідно всім зрозуміти, що на сьогоднішній день - перша допомога в гасінні пожеж в сільській місцевості повинна прийти, як і вимагає це Закон України „Про пожежну безпеку” та відповідні нормативні акти з найближчого населенного пункту кожної сільської ради. Велика відстань від державної пожежної частини, яка розташована в Охтирці, до де-яких сел, знецінює професійність дій рятівників. Селяни не будьте байдужими до своєї долі, піднімайте питання про функціонування місцевих підрозділів пожохорони. В більшості господарств району пожежна та пристосована техніка існує, на жаль стан її бажає на краще. Однак, якщо автомобіль зможе доїхати до місця пожежі та утримати її до приїзду рятівників підрозділів МНС – збитки від пожежі зменшаться в рази.

Охтирський РВ ГУ МНС України в Сумській області

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg