Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Проект Правил благоустрою території м.Охтирка
Проект Правил благоустрою території м.Охтирка Печать
Автор Редактор   
21.04.2006 г.

"Ці Правила благоустрою території міста Охтирка (далі Правила) визначають правові, екологічні, соціальні та організаційні засади благоустрою міста і спрямовані на створення умов, сприятливих для життєдіяльності людей..."
Пропозиції можна надавати до відділу внутрішньої політики міської ради або за тел. 4-15-12.
{mos_sb_discuss:6}

Додаток до рішення виконкому Охтирської міської ради
від___________200_ р.№___

Проект Правил благоустрою території м. Охтирка.

Ці Правила благоустрою території міста Охтирка (далі Правила) визначають правові, екологічні, соціальні та організаційні засади благоустрою міста і спрямовані на створення умов, сприятливих для життєдіяльності людей.

Правила - це нормативно-правовий акт, яким установлюється порядок благоустрою та утримання територій об'єктів благоустрою.
  1. Сфера дії Правил та учасників правовідносин у цій сфері .

Дія Правил поширюється на відносини, що виникають в сфері благоустрою міста, а саме: землеустрою, містобудування, озеленення територій, утримання будинків і споруд, освітлення територій, а також у галузі охорони здоров'я та охорони навколишнього середовища і спрямовується на створення сприятливого для життєдіяльності мешканців довкілля, збереження і охорону навколишнього природного середовища, забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя мешканців міста.

Правила регулюють права й обов’язки учасників правовідносин з благоустрою територій міста, визначають комплекс заходів, необхідних для забезпечення чистоти і порядку в них.

Учасниками правовідносин у питаннях благоустрою за цими Правилами є керівники та інші посадові особи підприємств, організацій, установ незалежно від форм власності, фізичні особи, громадяни, а також посадові особи, уповноважені здійснювати контроль за станом благоустрою.

  1. Забезпечення державних, громадських та приватних інтересів, відкритості та доступності Правил.

Правила передбачають:

- реалізацію державної політики у сфері благоустрою міста;

- розроблення і виконання місцевих програм та заходів благоустрою міста;

- дотримання на території міста чистоти і порядку, дотримання тиші в громадських місцях;

- розроблення схем санітарного очищення міста, затвердження міських програм, правил та заходів благоустрою території міста, забезпечення їх виконання;

- визначення на конкурсних засадах підприємств, установ, організацій (балансоутримувачів), відповідальних за утримання об'єктів благоустрою;

- залучення на договірних засадах , з метою забезпечення на території міста чистоти і порядку, дотримання тиші в громадських місцях, коштів, трудових і матеріально-технічних ресурсів підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, а також населення;

- контроль за станом благоустрою міських територій, інженерних споруд та об'єктів, підприємств, установ та організацій, їх озелененням, охороною зелених насаджень, водних об'єктів;

- організацію місць відпочинку громадян, організацію озеленення, охорони зелених насаджень і водойм;

- вирішення питань збирання, транспортування, утилізації та знешкодження побутових відходів, знешкодження та захоронення трупів бродячих тварин;

- утримання в належному стані кладовищ, інших місць поховання та їх охорони;

- визначення місць стоянок транспортних засобів на об'єктах благоустрою міста, здійснення контролю за їх діяльністю відповідно до закону;

- надання дозволів в порядку, встановленому законодавством, на розміщення на території об'єктів благоустрою будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення, реклами, визначення обсягів пайової участі їх власників в утриманні об'єктів благоустрою;

- організацію міських ринків, ярмарків, сприяння розвитку всіх форм торгівлі;

- здійснення заходів щодо розширення та вдосконалення мережі підприємств житлово-комунального господарства, зокрема пов’язаних з благоустроєм міста;

- розроблення графіків роботи кладовищ, зовнішнього освітлення та санітарного очищення території, термінів проведення робіт з реконструкції та капітального ремонту об'єктів благоустрою.

Кожен громадянин міста має право на вільний доступ до Правил, на участь в обговоренні проекту Правил та на участь в розробці та здійсненні заходів по благоустрою території міста.

3. Участь громадян, громадських організацій у виконанні Правил.

Громадяни у сфері благоустрою міста зобов'язані:

- утримувати в належному стані закріплені в установленому порядку за ними території;

- не порушувати права і законні інтереси інших суб'єктів благоустрою міста;

- дотримуватись Правил благоустрою території міста;

- відшкодовувати в установленому порядку збитки, завдані порушенням законодавства з питань благоустрою населених пунктів.

Громадяни та громадські організації у сфері благоустрою міста мають право:

- користуватись об'єктами благоустрою міста;

- брати участь в обговоренні правил та проектів благоустрою території міста;

- вносити на розгляд міської ради, підприємств, установ та організацій пропозиції з питань благоустрою міста;

- отримувати в установленому законом порядку повну та достовірну інформацію про затвердження правил благоустрою території міста та внесення до них змін, а також роз'яснення їх змісту;

- брати участь у здійсненні заходів з благоустрою міста, озелененні та утриманні в належному стані садиб, дворів, парків, площ, вулиць, кладовищ, братських могил, обладнанні дитячих і спортивних майданчиків, ремонті шляхів і тротуарів, інших об'єктів благоустрою;

- вимагати негайного виконання робіт з благоустрою міста у разі, якщо невиконання таких робіт може завдавати шкоду життю, здоров'ю або майну громадян;

- звертатись до суду з позовом про відшкодування шкоди, заподіяної майну чи здоров'ю громадян у наслідок дій чи бездіяльності балансоутримувачів об'єктів благоустрою.

4. Порядок громадського обговорення проекту.

Обговорення проекту Правил громадськістю здійснюється відповідно до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” через засоби масової інформації та публічні обговорення.

5. Порядок внесення змін до Правил

В разі необхідності внесення змін до Правил, пропозиції вносяться на розгляд відповідної депутатської комісії, після погодження якої, через засоби масової інформації (ЗМІ) доводяться до відома населення і, в разі підтримки, затверджуються сесією депутатів міської ради.

6. Порядок здійснення благоустрою та утримання територій об'єктів благоустрою.

6.1. Не допускати фарбування монументів, пам’ятників, скульптурних зображень без погодження з відділом архітектури та містобудування.

6.2. Зміну зовнішнього вигляду фасадів будівель та споруд здійснювати тільки на підставі затверджених проектів та за умови одержання ордера на виконання цих робіт у встановленому порядку.

6.3. Розміщувати елементи зовнішньої реклами, рекламоносії, малі архітектурні форми та елементи зовнішнього благоустрою лише на підставі проектно-дозвільної документації, затвердженої у встановленому порядку.

6.4. Не допускати прокладання тепломереж, водопроводів та інших інженерних мереж на поверхні шляхів, тротуарів, пішохідних доріжок без дозволу відповідних служб, а також відведення стічних вод на тротуари, шляхи та інші місця, не передбачені технологією відводу стічних вод.

6.5. Забезпечувати виконання планових і аварійних робіт тільки за ордером, виданим у встановленому порядку, дотримуючись при цьому вимог та умов, зазначених в ордері.

6.6. Вживати заходів щодо запобігання винесенню автотранспортними засобами на дорожні об’єкти сипучих матеріалів і розчинів, а також засміченню вулиць внаслідок переповнення кузовів матеріалами, пошкодження тари, розвіювання безтарних вантажів, руху з незакріпленим вантажем; не допускати забруднення або запилення повітря.

6.7. Не допускати накопичення будівельного сміття на будівельних майданчиках та прилеглих до них територіях, забезпечувати виконання заходів по запобіганню пилоутворення на територіях об’єктів, не допускати відкачування та виливання води на проїжджу частину вулиць, тротуари, у водойми.

7. Заходи з реалізації проекту благоустрою території населеного пункту.

7.1. Заходи, спрямовані на благоустрій, виконання робіт з ремонту та реконструкції робіт внутрішньогосподарського користування, озеленення, утримання в належному стані територій, яка належить на праві власності підприємствам, установам та організаціям фінансуються за рахунок цих установ, підприємств та організацій.

7.2. Благоустрій прибудинкових територій об'єктів нового будівництва, реконструкції та капітального ремонту будівель та споруд здійснюється за рахунок коштів забудовників.

7.3. Благоустрій прибудинкової території співвласників багатоквартирного будинку, в разі передачі земельної ділянки в їх спільну сумісну власність, здійснюється за рахунок коштів співвласників багатоквартирного будинку.

7.4. Підприємства, установи, організації на умовах договору, укладеного з балансоутримувачем об”єкта благоустрою, можуть здійснювати часткове фінансування утримування закріпленої за ними території та/або брати пайову участь у фінансуванні утримання в належному стані всього об”єкта благоустрою.

7.5. Підприємства, організації, установи можуть на добровільних засадах здійснювати внески на фінансування заходів з благоустрою території міста.

7.6. Благоустрій присадибних ділянок фінансується за рахунок коштів їх власників, або користувачів.

8. Вимоги до впорядкування територій підприємств, установ, організацій та прилеглих до них територій .

8.1. Забезпечувати належне утримання наданої їм у встановленому порядку земельної ділянки, а також можуть на умовах договору, укладеного з балансоутримувачем, забезпечити належне утримання іншої закріпленої за ними території (прилеглої території) та/або брати пайову участь в утриманні об'єкта благоустрою.

8.2. Здійснювати благоустрій відповідних територій за затвердженими у встановленому порядку проектами та технологіями, які передбачають забезпечення естетики і дизайну міського середовища, сучасних вимог щодо механізованого прибирання і утримання дорожніх покриттів, площ, внутрішньоквартальних та прибудинкових територій, газонів, зелених насаджень тощо.

Межі благоустрою та озеленення прилеглих територій встановлюються в граничних межах підприємств, магазинів, кіосків, павільйонів, торгових точок та підприємств побуту до середини проїжджої частини доріг. При відсутності з будь-якого боку підприємства, організації, установи, споруд, інших об’єктів господарювання межі прилеглої території встановлюються на відстані 50 м від огорожі підприємства, організації або установи. Межі прилеглих територій до кіосків, павільйонів, лотків встановлюються на відстані 10 м по периметру споруди. Закріплення додаткових територій здійснюється виконавчим комітетом Охтирської міської ради.

8.3 Усувати на закріплених за ними об'єктах благоустрою (їх частинах) за власний рахунок та в установлені строки пошкодження інженерних мереж або наслідки аварій, що сталися з їх вини;

8.4 Усувати на закріплених за ними об'єктах благоустрою (їх частинах) наслідки надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру в установленому порядку;

8.5 Проводити згідно з планами, затвердженими органами державної влади, виконкомом Охтирської міської ради, інвентаризацію та паспортизацію закріплених за ними об'єктів благоустрою (їх частин);

8.6 У процесі утримання об'єктів благоустрою (їх частин) дотримуватися відповідних технологій щодо їх експлуатації та ремонту, регулярно здійснювати заходи щодо запобігання передчасному зносу об'єктів, забезпечення умов функціонування та утримання їх у чистоті й належному стані;

8.7 Забезпечувати освітлення об'єктів благоустрою та прилеглих територій відповідно до вимог державних стандартів, норм і правил;

8.8 Забезпечувати утримання, належне функціонування та збереження освітлювальних приладів на території об'єктів благоустрою.

8.9 Відшкодовувати збитки та іншу шкоду, завдану ними внаслідок порушення законодавства з питань благоустрою та охорони навколишнього природного середовища, в порядку та розмірах, установлених законодавством України.

9. Вимоги до утримання зелених насаджень на об'єктах благоустрою загального користування .

Утримання зелених насаджень (посадка, обрізка дерев і кущів, косіння газонів, боротьба з бур’янами, поливання зеленої зони і газонів), прибирання шляхів, площ, тротуарів, доріжок і прибудинкових територій та прибирання снігу, виконувати за погодженням з управлінням житлово-комунального господарства.

10. Вимоги до утримання будівель і споруд інженерного захисту територій .

10.1 Утримувати в належному санітарно-технічному стані будівлі, споруди та прилеглі території.

10.2 Утримувати в належному санітарному стані та огороджувати земельні ділянки, що відведені в установленому порядку під будівництво.

11. Вимоги до санітарного очищення території.

11.1 Не допускати накопичення будівельного сміття на будівельних майданчиках та прилеглих до них територіях, забезпечувати виконання заходів по запобіганню пилоутворення на територіях об’єктів, не допускати відкачування та виливання води на проїжджу частину вулиць, тротуари, у водойми.

11.2 При проведенні ремонтних робіт на фасадах будинків і споруд для забезпечення техніки безпеки використовувати захисну сітку чи плівку відповідно до проекту виконання робіт та утримувати в належному санітарному стані прилеглу територію до місця проведення робіт.

11.3 Забезпечувати вивезення твердих побутових відходів згідно з вимогами діючих санітарних норм.

11.4 Забезпечувати розміщення контейнерів, урн для збору сміття та твердих побутових відходів у спеціально визначених місцях, утримання їх в належному санітарно-технічному стані, згідно з санітарними нормами і правилами.

12. Інші вимоги, передбачені цим та іншими законами .

12.1 Своєчасно і якісно усувати недоліки в утриманні території, будівель, споруд, обладнання, архітектурних малих форм, реклами і рекламоносіїв, елементів зовнішнього благоустрою.

12.2 Забезпечувати щорічне і після стихійного лиха, обстеження відповідних територій, будівель і споруд та засвідчувати проведені обстеження відповідними актами.

12.3 Постійно утримувати в належному стані фасади будівель та споруд.

12.4 Заборонено наклеювати оголошення та інформаційно-агітаційні плакати, рекламу, листівки тощо у невизначених спеціально для цього місцях;

12.5 Заборонено робити написи, малюнки на стінах будинків, споруд парканах, тротуарах, шляхах, набережних тощо;

12.6 Проводити очищення дахів від снігу та криги з обов'язковим встановленням тимчасових огорож на прилеглих до будівель і споруд територіях;

13. Перелік установлених законом обмежень (обтяжень) на використання земельних ділянок об'єктів благоустрою .

На об'єктах благоустрою забороняється:

13.1. Виконувати земляні, будівельні та інші роботи без дозволу, виданого в установленому законодавством порядку, пошкоджувати тверде покриття доріг та тротуарів під час проведення робіт ;

13.2. Самовільно влаштовувати городи, створювати, пошкоджувати та знищувати газони, самовільно висаджувати та знищувати дерева, кущі, якщо таке не передбачається проектом благоустрою і суперечить будівельним нормам і правилам;

13.3. Вивозити і звалювати в не відведених для цього місцях відходи, траву, гілки, деревину, листя, сніг;

13.4. Складувати будівельні матеріали, конструкції, обладнання за межами будівельних майданчиків;

13.5. Самовільно встановлювати об'єкти зовнішньої реклами, торгівельні лотки, павільйони, кіоски, тощо;

13.6. Встановлювати технічні засоби регулювання дорожнього руху без погодження другого відділення державної автомобільної інспекції;

13.7. Випасати худобу, вигулювати та дресирувати тварин у не відведених для цього місцях;

13.8. Заправляти, ремонтувати автотранспортні засоби і механізми на прибудинкових територіях, газонах, берегах річок і заток, озер, пішохідних доріжках, тротуарах, у парках та скверах тощо, а також їздити автотранспортом по тротуарах, пішохідних доріжках, газонах, зелених зон міста та паркуватися на них;

13.9. Захаращувати території матеріалами, конструкціями, сміттям, побутовими відходами, відходами виробництва, накопиченнями снігу та криги тощо;

13.10. Вивозити та звалювати сміття, будівельні, побутові, харчові відходи, відходи виробництва, траву, гілля, деревину, листя, сніг у не відведених для цього місцях та влаштовувати стихійні звалища;

13.11. Використовувати не за призначенням контейнери для збору сміття та твердих побутових відходів;

13.12. Самовільно встановлювати рекламні конструкції, інформаційно-рекламні плакати, торговельні лотки, кіоски, павільйони;

13.13. Забруднювати, самовільно змінювати межі прибережної смуги водних об’єктів при виконанні будівельних та ремонтних робіт;

13.14. Залишати автотранспортні засоби, механізми на внутрішньо- квартальних проїздах або переобладнувати їх, у спосіб що заважає проїзду спеціальних машин швидкої допомоги, пожежної, прибиральної та аварійної техніки, а також влаштовувати постійні стоянки службового, приватного, вантажного і пасажирського транспорту на прибудинкових територіях, прилеглих територіях до гаражів, автостоянок тощо;

13.15. Розпалювати багаття, спалювати сміття, листя, гілки та відходи виробництва тощо;

13.16. Захаращувати балкони, лоджії предметами і матеріалами, які негативно впливають на архітектуру фасадів будівель і споруд;

13.17. Кидати сміття, недопалки, папір, тару, тощо на вулицях, площах, парках, інших громадських місцях, а також спалювати сміття у контейнерах і урнах;

13.18. Самовільно встановлювати точки торгівлі з лотків, автомобілів, причепів, столиків, візків у не відведених для цього місцях та без наявності відповідного дозволу;

13.19. Витрушувати одяг, білизну, ковдри тощо, виливати рідину, кидати предмети з балконів, лоджій, вікон та сходів будинку;

13.20. Самовільне підключення до електромережі зовнішнього освітлення та споживання електроенергії без приладів обліку, пошкодження приладів обліку, розукомплектування та пошкодження об’єктів зовнішнього освітлення, створення перешкод у виконанні робіт, пов'язаних з обслуговуванням об'єктів зовнішнього освітлення, порушення правил охорони електромереж зовнішнього освітлення.

14. Здійснення контролю за виконанням Правил.

Контроль за виконанням даних Правил покласти на заступників міського голови відповідно до розподілу обов'язків.

15. Відповідальність громадян та юридичних осіб за порушення Правил

За порушення Правил благоустрою території міста Охтирка згідно зі ст.152 Кодексу України про адміністративні правопорушення до порушників вживаються заходи адміністративного впливу.

16. Перелік законодавчих та нормативно-правових актів, на основі яких діють Правила.

Правовою підставою Правил благоустрою території м. Охтирка, а також відповідальності за шкоду, заподіяну природному середовищу, санітарному стану і благоустрою міста, є Закони України “Про благоустрій населених пунктів”, “Про охорону навколишнього природного середовища”, “Про відходи”, “Про охорону атмосферного повітря”, “Про відповідальність підприємств, їх об’єднань, установ та організацій за правопорушення у сфері містобудування”, ”Про основи містобудування”, “Про охорону і використання пам’ятників історії і культури”, “Про рекламу”, Статут територіальної громади міста Охтирка.

ПЕРЕЛІК

порушень, за які настає відповідальність згідно зі ст. 152 КУпАП України

п/п

Найменування порушень

Одиниця

вимір

Коеф. до розміру

неоподатк. мін. громадян.

1 об’єкт

Фізичні особи

Посадові особи

1

2

3

4

5

1.

Самовільне (без ордера) виконання земельних робіт або підготовчих робіт:

1об’єкт

1 -3

3-7

1.1.

При будівництві нових об’єктів

1об’єкт

1 -3

3-7

1.2.

По розширенню діючих підприємств

1об’єкт

1 -3

3-7

1.3.

По реконструкції об’єктів

1об’єкт

1 -3

3-7

1.4.

По реставрації об’єктів

1об’єкт

1 -3

3-7

1.5.

По капітальному ремонту об’єктів

1об’єкт

1 -3

3-7

1.6.

По переобладнанню об’єктів

1об’єкт

1 -3

3-7

1.7.

По поточному ремонту об’єктів

1об’єкт

1 -3

3-7

1.8.

При ремонті аварійних елементів будинків

1об’єкт

1 -3

3-7

1.9.

По знесенню будівель або споруд

1 об’єкт

1 -3

3-7

1.

10.

При ліквідації аварій на інженерних

мережах

1об’єкт

1 -3

3-7

2.

Несвоєчасне закриття, або продовження ордеру

1об’єкт

1 -3

3-7

3.

Самовільне розміщення або розміщення в невідведених для цього місцях побутових вагончиків, контейнерів, ємностей, інвентарю, пристроїв, транспортних засобів та їх елементів, будівельних матеріалів і конструкцій.

1об’єкт

1 -3

3-7

4.

Порушення технічного стану інженерно-комунікаційних проводів та проводників

1об’єкт

1 -3

3-7

5.

Несвоєчасне вивезення матеріалів, будівельних відходів та сміття від розбирання будівель та споруд

1об’єкт

1 -3

3-7

6.

Залишення без нагляду об’єктів незавершеного будівництва, реконструкції, ремонту

1об’єкт

1 -3

3-7

7.

Несвоєчасне виконання робіт по відновленню благоустрою після земельних робіт

1об’єкт

1 -3

3-7

8.

Викидання через прорізи будівель без обладнаних пристроїв сміття

1 об’єкт

1 -3

3-7

9.

Проведення ремонтних робіт на фасадах будинків без застосування захисної сітки

1об’єкт

1 -3

3-7

10.

Самовільне перекриття прорізної частини вулиці без погодження з ДАЇ

1об’єкт

1 -3

3-7

Порушення в утриманні об’єктів міської інфраструктури.

1.

Будівель та споруд внаслідок дії води на їх конструкції

1об’єкт

1 -3

3-7

2.

Несучих конструкцій будівель та споруд

1об’єкт

1 -3

3-7

3.

Окремих конструктивних елементів, будинків, споруд та інженерних мереж (даху, водостічних труб, парапетів, дверей, вікон, вітрин, цоколів, східців, поручнів, балконів, еркерів, лоджій, приярків, вимощення ганків водоприймальних пристроїв, лотків, колодязів та люків, оздоблювання)

1об’єкт

1 -3

3-7

4.

Залишення без нагляду будівель та споруд, які не експлуатуються

1об’єкт

1 -3

3-7

5.

Платформ, естакад, мостів, шляхопроводів, транспортних розв’язок, залізничних переїздів, підземних переходів, підпірних стін, сходів та інженерних споруд

1об’єкт

1 -3

3-7

6.

Рекламоносіїв, засобів інформації і художньо-декоративного оформлення (оздоблення), елементів зовнішнього габаритного освітлення, електроопір, АМФ, таксофонів, майданчиків відпочинку та їх обладнання, басейнів, фонтанів, павільйонів очікування міського пасажирського транспорту, контейнерів, урн, написів про належність об’єктів, вивісок, будинкових покажчиків, та шляхових знаків, світлофорів, паспортів на об’єкти будівництва та ремонту

1об’єкт

1 -3

3-7

7.

Огорож (або відсутність їх на будівельних об’єктах), парканів, галерей, перил

1об’єкт

1 -3

3-7

8.

Покриття тротуарів, доріг, площ та їх конструктивних елементів, прибудинкових територій

1об’єкт

1 -3

3-7

9.

Пам’ятників, скульптур, погрудь, меморіальних дощок

1об’єкт

1 -3

3-7

10.

Прибудинкових зелених зон, газонів, клумб, квітників, скверів, зелених розподілювачів, паркових меблів, стоянки машин на газонах

1об’єкт

1 -3

3-7

Порушення у розміщенні архітектурних малих форм, рекламоносіїв, елементів зовнішнього благоустрою

1

Самовільне (без ордеру) виконання робіт:

1.1.

Розкриття при встановлені, кіосків, павільйонів, лотків, гаражів, навісів, торгівельних майданчиків, рекламоносіїв (конструктивних елементів), тощо

1об’єкт

1 -3

3-7

1.2.

Встановлення павільйонів, кіосків, лотків, трайлерів, гаражів, навісів, торгівельних майданчиків, рекламоносіїв (конструктивних елементів), тощо

1об’єкт

1 -3

3-7

1.3.

Розміщення торгівельних лотків, столиків, мольбертів, автомобілів, візків

1об’єкт

1 -3

3-7

1.4.

Встановлення декоративних стінок, торшерів, огорож, ваз, лав, тощо

1об’єкт

1 -3

3-7

Порушення у розміщенні об’єктів зовнішньої реклами.

1

Самовільне (без ордеру) встановлення будь-яких стендів, плакатів, пано, екранів, тумб, вивісок, покажчиків, транспарантів, тролів, зонтів, повітряних куль тощо, розміром до 3-х кв.м.

1об’єкт

1 -3

3-7

2

Розклеювання оголошень у не відведених для цього місцях

1об’єкт

1 -3

3-7

3

Самовільне (без ордеру) встановлення (монтаж) рекламоносіїв (конструктивів) розміром більше 3-х кв.м.

1об’єкт

1 -3

3-7

Розрахунок стягнень за порушення правил благоустрою здійснюється за формулою: С = А * К, де С – розмір стягнення; А – розмір неоподаткованого мінімуму громадян; К – коефіцієнт, що застосовується до одного виду порушення.

Примітка: Визначені даним переліком розміри стягнень за порушення правил благоустрою використовуються у разі встановлення Верховною Радою України нового розміру неоподаткованого мінімуму доходів громадян.

Керуючий справами виконкому С. Л. Тимченко

 

����������� 

 
#1 Гость 21.04.2006 14:15
Приятно, что проекты публикуются. А повлиять на них как-нибудь возможно?
 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg