Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Новини РДА
Новини РДА Печать
Автор РДА   
24.11.2005 г.
Під головуванням заступника голови районної державної адміністрації, начальника управління економіки Козир Т.О. відбулося засідання районної комісії з питань своєчасності виплати заробітної плати та погашення заборгованості підприємствами району

Під головуванням заступника голови районної державної адміністрації, начальника управління економіки Козир Т.О. відбулося засідання районної комісії з питань своєчасності виплати заробітної плати та погашення заборгованості підприємствами району: СТОВ «Бакирівське», ПП «Довжик», ТОВ «Куземинське», ВАТ «Охтирський «Агрохім».

Керівництво СТОВ «Бакирівське», запевнило комісію, що очікувана заборгованість на 01.12.2005р в розмірі 17 тис. грн.. буде погашена до 01.01.2006р, так як у підприємства є дебіторська заборгованість, яка перевищує заборгованість по заробітній платі і фондах соціального страхування. Гірше справи у ПП «Довжик» і ТОВ «Куземинське», але керівництво цих підприємств пообіцяло до кінця року, по можливості, частково розрахуватися з боргами.

Керівництво ВАТ «Охтирський «Агрохім», заборгованість якого тільки по заробітній платі на 01.11.2005 р. становить 105 тис. грн., на засідання комісії з невідомих причин не з’явилось.

В приміщенні районної державної адміністрації відбулося засідання постійної районної комісії з питань техногенно-економічної безпеки і надзвичайних ситуацій під головуванням першого заступника районної державної адміністрації, начальника управління агропромислового розвитку Стрільника В.Т.

Заслухавши та обговоривши доповідь Стрільника В.Т., комісія відмітила, що протягом 22-23 листопада на території району, в наслідок погіршення погодних умов (південно-східного вітру до 5-10 м/сек., сніг, мокрий сніг, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця) виникли пошкодження на мережах електропередач, в наслідок чого без струму залишилися населені пункти, навчальні заклади, колективні сільськогосподарські підприємства та інші об’єкти господарської діяльності. На автошляхах району виникло обмеження руху автотранспорту. Під тиском снігу на лінії електропередач і дороги падали сосни, які ускладнювали обстановку і проведення аварійно-відновлюваних робіт. Станом на 23 листопада 2005 р. обезструмлені: 24 населених пункти, 5 шкіл (заняття в школах тимчасово припинені), 3 фельдшерсько-акушерських пункти, 8 колективних сільськогосподарських підприємств, 8 тваринницьких ферм, 98 трансформаторних підстанцій.

В обговоренні питання приймали участь Алексєєв І.Ю. – начальник Охтирського райавтодор, Більченко А.Г. – головний інженер Охтирського РЕМ, Шаталова Н.М. – начальник відділу культури та туризму райдержадміністрації, Савченко А.І. – заступник голови райдержадміністрації, Бутко М.П. – начальник відділу питань НС у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи райдержадміністрації, Римар Ю.В. – директор Охтирського держлісгоспу. Для координації дій і ліквідації наслідків надзвичайної ситуації комісія вирішила: забезпечити координацію та взаємодію відомчих служб району для ліквідації наслідків НС, організувати роботу по оцінці нанесення збитків та в разі необхідності надати матеріали в райдержадміністрацію для виділення коштів з резервного фонду району згідно постанови Кабінету Міністрів від 29 березня 2002р. № 415 «Про затвердження Порядку використання коштів резервного фонду бюджету», начальнику Охтирського РЕМ (Катрич М.В.) виділити необхідну кількість аварійних бригад для відновлення пошкоджених ліній енергопостачання, начальнику Охтирського райавтодор Алексєєву І.Ю. та начальнику Кліментівської ШЕД №5 Котову І.О. для забезпечення безперебійного руху автомобільного транспорту на автошляхах району залучити необхідну кількість снігоочисної техніки та особового складу.

Як доповів начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Бутко М.П., на 28.11.2005р. все працює в звичайному режимі.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg