Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Охтирську ЦРЛ перевіряли, але не через скарги Тростянця
Охтирську ЦРЛ перевіряли, але не через скарги Тростянця Печать
Автор Админ   
28.01.2022 г.



Озвучена міським головою П.Кузьменко інформація про «рейдерське» захоплення Охтирської ЦРЛ виявилась недостовірною. 

27 січня під час розгляду «Різне» на засіданні сесії Охтирської міськради П.Кузьменко повідомив, що голова "сусіднього європейського міста" наскаржився в ОДА на Охтирську ЦРЛ, і в лікарню приїхали з перевіркою. І все це ніби роблять, щоб Тростянецька лікарня стала опорним закладом, бо Охтирська лікарня незручна та надає неякісні послуги.

Ніяких скарг в Тростянці не писали, а Охтирську ЦРЛ, як і інші медичні заклади району, перевіряли представники Обласного управління охорони здоров’я. Ця перевірка мала рекомендаційний та роз’яснювальний характер щодо оптимізації роботи медзакладу в нових умовах. 

Керівникам медзакладів надали пояснення, що неприпустимо примушувати співробітників переходити на 0,5 чи 0,75 ставки. Також не рекомендовано скорочувати лікарів та медсестер.

з 1 січня встановлений рівень мінімальної заробітної плати у державних та комунальних медичних закладах на рівні 20 тисяч грн для лікарів та 13,5 тисяч грн для середнього медичного персоналу. Але медикам кажуть, що заклад не має грошей, тому їм доведеться формально перейти на неповну зайнятість.

Незабаром Національна служба здоров'я завершить контрактування медичних закладів на 2022 рік. Отже, кожна медустанова отримає дані про обсяги цьогорічного фінансування за програмою медичних гарантій. І як наслідок, матиме розуміння, який відсоток цих коштів буде направлено у фонд оплати праці.

Ті медичні заклади, які будуть неспроможні нарахувати заробітну плату у 13 500 та 20 000 гривень, отримають дофінансування за окремим механізмом. Але це дофінансування буде здійснюватись лише півроку. Держава стимулюватиме введення медустановами платних послуг.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg