Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Нові бланки посвідчення водія
Нові бланки посвідчення водія Печать
Автор Админ   
18.05.2021 г.



На Сумщині клієнти сервісних центрів МВС вже більше місяця отримують посвідчення водія на нових бланках. Таким чином, понад 1000 водіїв мають оновлений документ.

Нові бланки повністю адаптовані до міжнародних вимог: тримовні (українською, англійською, частина – французькою мовами), чинні на території всієї Європи та в багатьох країнах світу.

В оновленому бланку посвідчення водія зазначається група крові (резус-фактор) водія. Це дозволяє лікарям оперативно надавати першу медичну допомогу потерпілим у разі ДТП. Також  вказуються дані згоди або незгоди на посмертне донорство. Уся інформація вноситиметься до посвідчення водія лише за письмовою згодою власника.

У більшості водіїв та автовласників виникає питання: «Що робити з документами, які були видані раніше, наприклад, рік або п’ять років тому і чи обов’язково обмінювати на нові бланки?» Ні! Ці документи є чинними протягом строку, на який їх було видано. Спеціально робити обмін не потрібно, це за бажанням особи. Наразі клієнти сервісних центрів МВС отримують документи на оновлених бланках, але попередні варіанти національного та міжнародного посвідчень водія теж чинні.

Сервісні центри МВС постійно на зв’язку: із запитаннями, подяками та скаргами до Головного сервісного центру МВС можна звертатися за телефоном (044) 290 19 88. Також консультації надаються на офіційній сторінці в Facebook, а відповіді на поширені питання та новини сервісних центрів МВС можна знайти на сайті.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg