Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow СБУ викрила орендатора Охтирської ТЕЦ на привласненні 40 млн грн. підприємства
СБУ викрила орендатора Охтирської ТЕЦ на привласненні 40 млн грн. підприємства Печать
Автор Админ   
17.05.2021 г.



Служба безпеки України на Сумщині задокументувала протиправний механізм виведення у тінь прибутків орендованої ТЕЦ, організований менеджментом київської комерційної структури.

Комерсанти привласнили понад 40 млн грн. єдиного постачальника тепла в Охтирці.

За попередніми даними досудового розслідування, у 2019-2020 роках керівництво приватної фірми для привласнення коштів ТЕЦ штучно накопичувало боргові зобов’язання. Менеджмент уклав низку завідомо економічно невигідних і удаваних угод з афілійованими комерційними структурами. Ділки підписували більшість договорів без відповідних погоджень з контролюючими органами.

Співробітники СБ України задокументували, що зловмисники виводили гроші з активів орендованого підприємства, одночасно підвищуючи тариф з теплопостачання для населення.

Наразі оперативники спецслужби перевіряють інформацію щодо ймовірної мети комерсантів довести орендовану ТЕЦ до банкрутства. У такий спосіб ділки планували уникнути розрахунків за заборгованість перед держструктурами.

Наявна на даний час заборгованість підприємства становить понад 60 млн грн. Це загрожує відключенням ТЕЦ від енергоживлення і зупинкою постачання теплоносія та гарячої води споживачам районного центру.

Під час санкціонованих обшуків в офісах комерційної структури і афілійованих комерційних фірмах правоохоронці вилучили документи та інші докази протиправної діяльності.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії.

Заходи із викриття оборудок проводили співробітники Управління Служби безпеки України в Сумській області спільно зі слідчими Головного слідчого управління Національної поліції України та Головним управлінням Державної податкової служби в Сумській області  під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.

 

Пресслужба СБУ в Сумській області

 


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg