Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Депутати запрошують Шнайдера
Депутати запрошують Шнайдера Печать
Автор Админ   
05.05.2021 г.



29 квітня закрили чергову 10 сесію Охтирської міської ради. В залі були присутні всього 12 депутатів.

Сесію відкрили 28 квітня о 9 год. Депутати надали свої запити, розглянули багато важливих питань,. Та під кінець сесії, коли залишилось розглянути лише 3 питання з порядку денного та 1 питання в різному, міський голова вирішив оголосити перерву. Мовляв, в  залі вже нічим дихати, перерва 20 хвилин.

Згідно регламенту, перерва оголошується кожні 2 години роботи. Від попередньої перерви депутати працювали всього 1 годину 40 хвилин. По розгляду питань не було заперечень. Їх голосування мало б зайняти не більше 10 хвилин, але Павло Кузьменко не зважив на прохання депутатів продовжити роботу. Не поставив на голосування перерву не за регламентом, а просто оголосив її. Депутати пішли і не всі повернулись. 

Які ж рішення прийняли, які – ні? Нагадаємо, тепер прийняття рішень дуже сильно залежить від підтримки опозиції, яка має 18 голосів. Цього недостатньо на подолання вето міського голови, але міська рада без них не може прийняти жодного рішення.

 Висвітлимо тільки кілька «принципових» голосувань. 

Депутати підтримали.придбання медичного обладнання для Охтирської ЦРЛ. Гроші на це виділила Чернеччинська ОТГ.

 До питання придбання комп’ютерної техніки для ЦРЛ необхідно буде повернутись на наступній сесії. 

Заступник керівника ЦРЛ з економічних питань І.Крупчан пояснила, що для виконання вимог НСЗУ лікарів вторинної ланки мають забезпечити персональними комп’ютерами. 

На сайті державних закупівель вже оголошено тендер на придбання 33 комплектів комп’ютерного обладнання на суму 458 тис. грн. Але депутати від ОПЗЖ висловили недовіру до закупівлі через «пусту» специфікацію в проекті договору до тендеру.

Також депутати не підтримали фінансування КП «Комунальний ринок».

 На бюджетній комісії новопризначений директор О.М. Шнайдер був відсутній. Голова комісії Роман Масло запропонував заслухати інформацію керівника підприємства наступного разу. Рішення було прийняте 19 голосами. Цікаво, що «проти» проголосував міський голова. Мабуть, добре розуміє, кого призначив. 

О.М. Шнайдер, за його висловлюваннями в фейсбук , вважає, що КП «Комунальний ринок» має займатись ринком на залізничному вокзалі, ігноруючи ринок розсади та майданчики для сезонних овочів. Та чи потрібно тоді місту утримувати КП заради ринку, про існування якого мало хто знає? 


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg