Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Пам’ятаємо мужність, самопожертву та шануємо ліквідаторів Чорнобильської катастрофи
Пам’ятаємо мужність, самопожертву та шануємо ліквідаторів Чорнобильської катастрофи Печать
Автор Админ   
27.04.2021 г.



На сьогоднішній день наше покоління не усвідомлює повною мірою, на що довелося піти учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС заради нашого майбутнього.

Чорнобильська аварія стала подією великого суспільно-політичного значення, яка не має минулого часу.

Трагедія світового масштабу забрала та скалічила багато життів. Ліквідатори аварії… Вони розуміли, що їхня місія небезпечна, вони розуміли, що жертвують своїм майбутнім, своїм здоров’ям, але мужньо та самовіддано виконували свій обов’язок. Сотні тисяч людей, які постраждали внаслідок цієї аварії…

За ініціативи благодійного фонду “Благосфера” депутата Сумської обласної ради Араза Гулієва, за сприяння Охтирської міської громадської організації “Союз Чорнобиль України” була можливість зустрітись та чимось допомогти 128 найбільш постраждалим людям, які втратили багато та які свого часу вчинили подвиг заради нас із вами. Низько вклоняємось вам!

 Зустрівшись з цими людьми та доторкнувшись до їхнього сучасного життя з великими наслідками минулого ми, на жаль, зіткнулись із тим, що  у кожної людини присутня тяжка думка: про них забули. А вже після розмови таке відчуття, що ставлення змінилося, розуміння та погляд стали зовсім іншими.

“Несподівано”, “Це дуже зворушливо”, “Ми вдячні”, “Це було необхідно”, а частіше за все просто сльози – це ті слова та емоції, які ми побачили. Їм важливо, щоб про них не забували.

Це люди, в яких трагедія минулого живе в сьогоденні, вони потребують особливої турботи та захисту. І це наш обов’язок перед ними.

Ми пам’ятаємо про вас! Ми поруч!

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg