Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Позачергова сесія перетворилась на нараду
Позачергова сесія перетворилась на нараду Печать
Автор Админ   
08.04.2021 г.



Позачергова сесія перетворилась на нараду коаліційної меншості. Сьогодні 8 квітня в сесійній залі Охтирської міської ради зібрались лише 18 депутатів.

На стороні, де звичайно сидять представники опозиції, вільно розмістився лише запрошений на засідання народний депутат Микола Задорожній.

До початку сесії надали слово представнику ГО Непереможні В.Гейко та представнику партії Самопоміч І. Шараю. 

Гейко звернувся до депутатів з пропозицією створити координаційну раду з представників і опозиції, і коаліції, і міської влади та подолати кризу.

І.Шарай теж закликав до єднання для спільного подолання проблем.

Далі сесію відкрили і надали слово нардепу Задорожньому. Він в першу чергу звернув увагу на ситуацію з загострення конфлікту на кордоні України і попрохав за необхідності надати будь-яку допомогу своїм військовим. Другим фронтом нардеп назвав боротьбу з пандемією коронавірусу.

Депутат працює над питанням виділення для області 12 млн для збільшення потужності кисневих станцій. Третім питанням Задорожній назвав придбання для ЦРЛ мамографа і запропонував розглянути можливість придбання медичного обладнання в лізінг.

Далі Задорожній проінформував, що питання з об’їзною затягується. Дорога не передана від нафтовиків. Сьогодні депутат їде до голови ОДА з цього питання. Можливо, на виготовлення ПКД обїзної залучать кошти Чернеччинської громади, Охтирки. Необхідно 1 млн грн.

По ремонтам доріг безпосередньо в м.Охтирка Задорожній висвітлив тільки незавершений ремонт в центрі. Гроші не виплачені, підрядник має виконати роботу належним чином. За інформацією Задорожнього роботи відновлять найближчим часом.

Щодо ТЕЦ і передачі її в комунальну власність депутат вбачає великий ризик. Запропонував депутатам міськради вивчити це питання і вже потім приймати якісь рішення.

Сесія розпочалась традиційно з депутатських запитів. І тут Роман Масло зробив сюрприз: повідомив про створення фракції партії Сила і Честь у складі трьох осіб , інших партійців просив приєднатися. Далі Роман Масло розкритикував таємні збори з кадрових призначень замість вирішення дійсно важливих питань, замість фікцій запропонував зустрітися з реальними підприємцями. Щодо вето міського голови позиція Романа Масла : це зайві витрати бюджетних коштів.

Всі депутати з прізвищем Масло залишили сесійну залу, і засідання сесії перетворилось на нараду. В залі залишились 15 депутатів.

Обговорювали подолання вето, але не ситуацію, що опозиція в більшості. Ніхто не запропонував змінити риторику. Але ж шлях до примирення не починається з діалогів на кшталт:- Ти дурень. - Сам ти дурень.  


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg