Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Кузьменко прокоментував рішення суду по Бабичу
Кузьменко прокоментував рішення суду по Бабичу Печать
Автор ГородА   
22.03.2021 г.



Міський голова на лікарняному і нарікає на "стару владу": Є такі люди, з якими неможливо працювати

- 12 березня згідно рішення суду колишнього головного лікаря ОЦРЛ Віктора Бабича мали поновити на посаді. Чому його не хочуть приймати на роботу назад?

Є рішення суду і воно має бути виконане . Впевнений, все вирішиться найближчим часом. Подробиць, чому виникає затримка не знаю, бо зараз на лікарняному, але вважаю, що заважають якісь технічні дрібниці. Звісно, так не повинно бути – судове рішення має виконуватися негайно. Однак, у житті накладки інколи трапляються. Нехай Бабич не переживає за втрачений день, проконтролюю, щоб його відновили. 

- Чи сприймаєте ви поновлення Бабича на посаді особистою поразкою?

- Тут немає нічого особистого. Просто є такі люди з якими неможливо працювати… якщо ставиш перед собою цілі, щось змінити у галузі, у місті, а не набивати власні кишені. Виборці дали оцінку старій владі. Ті управлінці, які не згодні перебудуватися, а хочуть працювати по-старому, мають відійти разом з владою, яка їх покривала.  

- Ви знали, що Бабич, коли з ним розривали трудові відносини, був на лікарняному?

- На жаль, у нашій країні, коли справа доходить до звільнення керівника, той відразу ховається у госпіталь. І бюлетень нібито не підроблений, і хвороба підтверджена, і довести нічого не доведеш… Але довіри до таких людей у суспільстві немає, тому що дивна хвороба косить тільки начальників. 

Чомусь кочегар, який також, як і гол. лікар ОЦРЛ, працює за строковим договором, коли проходить зима, не ховається до наступних холодів на лікарняному ліжку. Якщо термін угоди сплив, потрібно потиснути один одному руки і розійтися. Без лікарняних і судів. Якщо роботодавця влаштовувала якість, він обов’язково знову запропонує тобі роботу, коли дійде строк. У мене рука не повернулася б продовжувати контракт з Бабичем, однак, я не юрист і звільнення під час лікарняного було оскаржено у суді.

Ви знаєте, коли у Бабича спливав строковий договір? 14-го числа! А коли він захворів? 13-го! Отаке неочікуване загострення «зкосило» головного лікаря, після того, як його попередили про звільнення. Мені люди довірили укладати  угоди від імені громади і я не збираюся нехтувати людською довірою. До речі показова ситуація, з додатковою угодою до контракту, термін якого спливав 14 грудня 2020 року. Вона була укладена з Бабичем напередодні виборів, за півроку до завершення строку. Такого ще ніде, мабуть, окрім Охтирки не було. Стара влада зрозуміла, що недовго лишилося панувати – і відразу почалися мудрування та маніпуляції. Як можна укласти новий контракт, не розірвавши старий? Придумати додаткову угоду! Мабуть на всю Україну Бабич єдиний головний лікар, з ким трудові відносини оформили таким чином. 

- На сьогодні керує лікарнею Петро Збаражський, ви з ним ще не спілкувалися з приводу відновлення Бабича?

- Дуже вдячний Петру Петровичу, за те, що погодився попрацювати на громаду. Він взяв участь і переміг у конкурсі на посаду директора КНП ОЦРЛ. Радий як мер, як лікар і як житель міста. Бо позитивні зміни у відношенні до медперсоналу та персоналу до пацієнтів помітні навіть стороннім. Збаражському доводиться викорінювати хиби колишнього гол. лікаря та ще й протистояти тиску старої влади. Наприклад, після реформування медгалузі ми отримуємо фінансування з держбюджету за кожний вид медпослуг. Тому важливо розширювати їх асортимент, а Охтирка з-за того, що Бабич не відправив на піврічне навчання спеціаліста, мала втратити гемодіаліз. Найбільш ображає те, що у когось язик повертається звинувачувати Збаражського, який працює всього другий місяць. Такого керівника, як Петро Петрович, ми маємо зберегти і ми його збережемо. 

Наостанок, скажу одне – я прийшов працювати для людей. У мене не було великого адміністративного досвіду і юридичної освіти, тому тим бюрократам, яких люди відсторонили від влади, у непринципових речах може й вдасться пару разів мене «обставити». Але в головному вони все рівно програють. Гроші громади розкрадати не дам! А без цих грошей їм усе інше нецікаве. Вороття назад не буде! Тож, хочете – допомагайте, хочете – заважайте, але рухатимемося тільки вперед.

А.Міхєєв 


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg