Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow В Сумах пройшла церемонія "Батьківське серце"
В Сумах пройшла церемонія "Батьківське серце" Печать
Автор Админ   
19.02.2021 г.



В Сумській обласній філармонії відбулася церемонія вшанування пам’яті загиблих Героїв російсько-української війни та вручення оберігів «Батьківське серце».

В області вже 308 героїв, яких війна забрала на небо, сиротами залишилось 180 дітей.

У вшануванні взяв участь Старший військовий капелан Сумської області Благочинний Охтирського благочиння Православної Церкви України, Протоієрей о.Андрій Бринчак. Він вручив орден Архистратига Михаїла матері загиблого захисника України Ніколаєнка Миколи, кіборга який загинув  в ДАПІ, Валентині Євгенівні.

За словами президента військово-цивільної спілки «Бойове братерство України» Павла Жебрівського, Сумщина – 21 область в Україні, де проходить захід проєкту «Батьківське серце».

«Мета проєкту – вшанування пам’яті загиблих героїв через вручення їх дітям кулонів у вигляді сердець. На звороті кожного такого серденька буде викарбуване прізвище та ім’я загиблого батька-героя. Це оберіг у вигляді батьківського серця, якого вже немає тут, на землі. Але це лише перший етап проєкту. Другим етапом стане з дозволу матерів дітей загиблих героїв підтримка цих дітей шляхом прикріплення до кожної родини наставника. Крім того, ми хочемо зробити книгу пам’яті, щоб героїв не забували». 

Першими, кому були вручені обереги, стали діти Дмитра Лісовенка – сини Данило та Тимофій. Боєць Дмитро Лісовенко загинув 12 лютого, в один з останніх днів боїв за Дебальцеве. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня, посмертно. Почесний громадянин міста Суми.

Обереги «Батьківське серце» отримали більше 80 дітей, батьки яких, уродженці Сумщини, загинули на Сході України. Були сльози, була гордість, був навіть відчай, і були спогади – пекучі й щемні, але такі теплі – про героїв, які завжди залишаться у пам’яті кожного з присутніх на заході.

ImageImageImage 

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg