Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Виконком відмовив у відшкодуванні ТЕЦ 4 млн. грн.
Виконком відмовив у відшкодуванні ТЕЦ 4 млн. грн. Печать
Автор Админ   
27.01.2021 г.



27 січня відбулося позачергове засідання виконкому. На порядку денному тарифи на тепло.

Два «тарифних» проекти розглянули на засіданні за відсутності представника ТЕЦ і члена виконкому Г.Юрка.

Члени виконкому проголосували одноголосно «проти» чергового підвищення тарифу на тепло, яке запропонувала ТОВ «БРОКЕНЕРГІЯ». Аргументом проти підвищення стала відсутність публікації НКРЕКП ціни на газ у січні 2021 року. Отже ціна на теплову енергію залишиться для населення 2179,60 грн за 1 Гкал.

Другий проект рішення про відмову  ТОВ «БРОКЕНЕРГІЯ» у  погодженні  розрахунку втрат, що виникли за період розгляду розрахунків тарифів на теплову енергію, їх встановлення та оприлюднення був прийнятий одноголосно «за».

ТОВ «БРОКЕНЕРГІЯ» запросила відшкодування втрат у розмірі 4 млн. 275 тис 600 грн за період з 2 по 20 грудня. Тарифи були  погоджені на засіданні виконкому  21 грудня.

Міський голова наголосив, що визначені у законах терміни розгляду не були порушені, питання вивчалось і обговорювали з громадськістю. Міська влада готова до судових позовів від ТЕЦ.

Юрист УКБ ЖКГ пояснила, що відшкодування втрат ТЕЦ за час розгляду тарифу може бути перекладене на споживача або постачальника послуг. Як можна побачити у платіжках за грудень, дрібним шрифтом написано про встановлення тарифу з 21 грудня, та в розрахунку застосовано нову ціну на весь обсяг спожитої послуги з теплопостачання. До речі, зрозуміти розрахунок з платіжки неможливо. З ПДВ чи без ПДВ? І до чого норма гарячої води, якої немає вже три роки.

Міський голова повідомив, що прийняті сьогодні рішення матимуть в наслідку проблеми в жовтні. Павло Кузьменко запевнив, що робота з вирішення цих проблем відбуватиметься щодня. Необхідно зменшувати погоджені ТЕЦ 28,7 % витрат. Та це питання вже для затвердження нового тарифу, який ретельно розглядатимуть з 1 серпня по 30 вересня. 

Громадськості цікаво буде дізнатись, що договір оренди ТЕЦ погоджений у 2017 році до 2037 року. Щомісяця 6 млн грн оренди отримує держава і жодної копійки в модернізацію ТЕЦ не вкладає. 

Павло Кузьменко також розказав, що розпочинають поки що листування з власником ТЕЦ – Міністерством палива та енергетики, та прикладуть всіх зусиль для переходу ТЕЦ у комунальну власність.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg