Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow На Сумщині перевірять заклади освіти, медицини, соцзахисту
На Сумщині перевірять заклади освіти, медицини, соцзахисту Печать
Автор Админ   
23.01.2021 г.



У зв’язку з жахливою трагедією у Харкові, де під час пожежі в приватному будинку для людей похилого віку загинули 15 осіб, Сумська ОДА ініціювала проведення перевірок.

Мета перевірок - виявлення недержавних закладів, які надають послуги з утримання, медичного обслуговування людей похилого віку та осіб з інвалідністю без відповідних дозвільних документів.

За інформацією начальника ГУНП у Сумській області Олександра Анохіна, в області є 88 об’єктів, які надають населенню можливість проживання, лікування та інші послуги. Поліції необхідно два тижні, щоб перевірити ці об’єкти.

«Я звертаюсь до голів територіальних громад, райдержадміністрацій, небайдужих громадян: якщо на вашій території є заклади, що працюють незаконно, в тому числі ті, що займаються лікуванням людей з алкогольною та наркологічною залежністю, повідомляйте до поліції, – наголосив голова ОДА Василь Хома. – Люди не мають страждати через свавілля власників цих закладів».

За інформацією начальника Управління ДСНСу Сумській області Геннадія ВОЛИКА, на жаль, сьогодні навіть заклади, що працюють офіційно, не дотримуються протипожежних вимог.

Також Геннадій Волик зазначив, що його підрозділ готовий провести безкоштовне навчання в районах щодо дотримання протипожежної безпеки в закладах, які надають освітні, медичні, соціальні та інші послуги населенню.

За підсумками засідання комісії ТЕБ та НС було ухвалено рішення про проведення спільних перевірок Національної поліції, ДСНС у Сумській області в усіх соціальних закладах області щодо законності їх функціонування, дотримання правил пожежної безпеки, санітарних норм та  правил охорони праці.

А також – проведення перевірок по виявленню приватних будинків для літніх людей, приватних дошкільних навчальних закладів, приватних лікувальних закладів від наркотичної та алкогольної залежності та інших аналогічних об’єктів встановлення законності їх створення та функціонування.

 «Харківська трагедія не має повторитися на Сумщині. І ми сьогодні тут зібралися, щоб керівники закладів, органи місцевого самоврядування, жителі області розуміли, що дотримання заходів протипожежної безпеки – це правило, обов’язкове для виконання всім і кожному», – наголосив Василь Хома.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg