Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Депутати працювали на Водохреща і що з цього вийшло
Депутати працювали на Водохреща і що з цього вийшло Печать
Автор Админ   
20.01.2021 г.



Міський голова П.Кузьменко призначив 3-ю позачергову сесію міської ради в день одного з найбільш шанованих християнських свят – 19 січня, Хрещення Господнє.

Як повідомляв "Охтирський портал", з проханням негайно скликати позачергову сесію до міського голови ще 5 січня звернулись 15 депутатів. Вони вимагали негайно відмінити рішення виконкому ,яким ТОВ БРОКЕНЕРГІЯ  було збільшено тариф на теплову енергію для населення з 1748,82 грн  до 2179,60  грн за 1 Гкал

Міський голова не дуже хотів скликати сесію, та до нього  завітали протестувальники. П.Кузьменко пообіцяв людям виконати 8 вимог , серед яких і звернення до Президента щодо відміни плати за транспортування газу.

І ось 19 січня депутати зібрались у залі міської ради. Година роботи була майже спокійною: депутатські запити.

Депутати не захотіли дізнатись за що саме звільнили головного лікаря Бабича (запит І.Алєксєєва), підтримали запит А.Зінченка щодо інформації про місце та графік роботи старости Р.Теслі (депутати не змогли відшукати Р.Теслю на території Староіванівського округу). А далі на трибуну піднявся О.Сікун, і щось пішло не так.

Кузьменко дуже нервово реагував на запитання депутата, та все ж всі запити були підтримані. О.Сікун підняв питання електричної напруги по вул.Миргородській, питання прокладання водогону по вул.Слобідській, щодо оплати працівників комунального підприємства та звинуватив П.Кузьменка в некоректних висловлюваннях щодо нього особисто.

Далі кілька годин депутати не могли дійти згоди щодо порядку денного. На розгляд було подано кілька проектів звернень до Президента щодо ціни на газ (назва умовна). Кілька годин зневаги один до одного, висловлювань на зразок «А шо ви робили (не робили)»,і якийсь варіант звернення прийняли. Кому цікаво, зможе прочитати на сайті міськради. А  Кабмін 18 січня вже озвучив регулювання ціни на час опалювального періоду.

Далі обговорювали створення комісій з моніторингу цін та тарифів. Рішення не були прийняті. Цікавою була реакція міського голови на зауваження І.Алєксєєва. Колишній міський голова сказав Кузьменку, що в нього є ціле управління, яке проводить моніторинг цін. Кузьменко на це відповів, що йому не цікаво, як це робить управління, йому важливо, щоб це робили депутати (які хотіли скликати позачергову сесію, згоди на участь ніхто і не думав запитувати). 

Люди, за словами Кузьменка, мають знати, чому ціна на хліб, пальне саме така. Та навіть підконтрольні меру депутати не проголосували за «вивчення питання формування, встановлення та зміни цін і тарифів на товари та послуги ». Пояснити, чим механізм вивчення відрізняється від втручання у підприємницьку діяльність, Кузьменко не зміг.

Далі розглядали проект «Про скасування рішення виконавчого комітету від 21.12.2020 № 172», для чого 15 депутатів і просили зібратись позачергово. 

По поличкам розбирав ситуацію І.Алєксєєв. Але дива не сталось. Новий очільник міста в першу чергу побачив в пропозиції депутатів не захист інтересів охтирчан (на думку Кузьменка це менше 1/3 жителів Охтирки), а спробу непідконтрольної меншості депутатів підставити його під суд.

«Не бачу жодних підстав» - скомандував Кузьменко «коаліції», і з результатом 1- «проти», 16 – «за», 13 –«утримались», 2- «не голосували» ціни на теплову електроенергію залишаються 2179,60  грн за 1 Гкал.

Питання прийому будівлі Київська, 4 у комунальну власність нагадувало допит за підозрою у державній зраді. 

Нагадаю. Казначейство переїхало в приміщення ДАЇ. Вільне приміщення мали б передати під спортшколу. Тільки розпочали цей процесс в минулому скликанні. Тому питання обговорювали з пристрастю. Звинувачення, звинувачення... Конструктиву нуль... Міський голова проти спортшколи. Тому що витрати. 

Спасло ситуацію втручання Ю.Мєєровича. Все таки будуть шукати кошти для дітей. Єдиний позитив на цьому засіданні. 

8 годин балачок ні про що, звинувачень, зневаги один до одного закінчились ледь чутною ноткою надії. 

Для дітей в цьому місті депутати готові працювати спільно.

P.S. На сесії дали в кінці слово П.Рекалу, та розглядати звернення до Президента піти у відставку Кузьменко не захотів.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg