Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Як в 2020 називали дітей на Сумщині
Як в 2020 називали дітей на Сумщині Печать
Автор Админ   
12.01.2021 г.



Минулий рік залишив кожному різні спогади, проте одними з найприємніших та найнезабутніших завжди будуть ті, що пов’язані з народженням дитини. 

Зі слів очільниці Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) Ірини СВИСТУН, фахівці юстиції протягом 2020 року зареєстрували понад 20 тисяч народжень. Зокрема на Полтавщині було видано майже 9 тисяч свідоцтв, на Сумщині зареєстровано більше 6 тисяч народжень, а на Чернігівщині загальна кількість виданих перших документів малюків склала близько 6 тисяч. 

Цікаво, що в трьох областях найуживанішими іменами були: Софія, Вікторія, Поліна, Анна, Артем, Богдан, Максим та Михайло. 

Разом з тим, простежувалася тенденція до вибору нетрадиційних та екзотичних імен. Наприклад полтавці називали малечу: Аделіна, Броніслава, Серафима, Стелла, Аристарх, Корній та Марат. Сумчанам давали такі рідковживані імена: Агата, Афана, Лейла, Маріам, Лія, Ніка, Дамір, Лука, Омар і Натан. Чернігівці також називали малюків незвичними іменами: Даяна, Вірсавія, Сабріна, Каталіна, Есфірь, Лаврентій, Лев, Любомир, Аристарх та Роландас.

Допомагають новоспеченим батькам втілити задумане у життя та витратити при цьому мінімальну кількість часу сучасні та комфортні сервіси Мін’юсту. Минулого року досить значний попит мала послуга з реєстрації місця проживання малюка під час видачі свідоцтва про народження. Майже 1,3 тисячі відповідних звернень отримали протягом минулого року фахівці юстиції Полтавщини, 1,8 тисячі – Сумщини та понад 1 тисячу працівники органів державної реєстрації актів цивільного стану Чернігівщини. 


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg