Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Сімейне насильство крізь призму судових рішень
Сімейне насильство крізь призму судових рішень Печать
Автор Админ   
05.01.2021 г.



Щорічно в Україні наприкінці року проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Але насильство, на відміну від акцій, відбувається щоденно.

Наводимо уривки із справжніх судових рішень Охтирського міськрайонного суду, відібрані «Охтирським порталом». Ці люди живуть поруч з нами. 

Дружина

Обвинувачений в судовому засіданні свою вину визнав повністю та пояснив, що дійсно вдень був вдома разом з дружиною. Між ними виникла сварка, в ході якої він вдарив дружину ногою у спину в той момент, коли дружина сиділа на сходах, від чого остання впала на землю, після чого він наніс їй ще один удар ногою по спині в область попереку.

Потерпіла підтвердила обставини , зазначені обвинуваченим та пояснила, що на даний час вона з чоловіком примирилася, просила суворо його не карати.

Обвинуваченому  призначили 100 годин громадських робіт.

Дитина

Обвинувачений, перебуваючи вдома разом з малолітнім сином під час сварки на ґрунті неприязних відносин, що раптово виникли, умисно, стоячи над сином, який сидів на дивані, наніс останньому один удар пультом дистанційного керування по правій щоці та один удар по правій надбрівній дузі, після чого, перебуваючи позаду свого сина, рукою схопив його за голову ззаду та вдарив праву сторону обличчя малолітнього об стінку телевізора. Внаслідок таких дій малолітній отримав легкі тілесні ушкодження у вигляді саден правої щоки, правої надбрівної дуги, забійної рани надбрівної дуги справа

Обвинуваченому призначили 60 ( шістдесят) годин громадських робіт.

Батько

Обвинувачений на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин до батька, намотав на кисть правої руки шкіряний ремінь з металевою бляхою та почав наносити удари даним ременем, а саме бляхою по голові та по різним частинам тіла батька. Зокрема він наніс два удари по голові, один удар в область правого ліктя, один удар по спині з правого боку та один удар в область лівого коліна.

Обвинуваченому призначили 200 годин громадських робіт.

Мати

Обвинувачений  за місцем свого мешкання ображав нецензурною лайкою свою матір, чим завдав шкоди її психічному здоров`ю. 

Судові справи з таким формулюванням трапляються щомісяця і частіше. Покарання від штрафу 170 грн. до кілька десятків годин громадських робіт.

В нас немає рецепту, як зробити цей світ добрішим. Намагаймося не бути байдужими.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg