Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow АТ «Сумигаз» попереджає про загрозу припинення розподілу газу
АТ «Сумигаз» попереджає про загрозу припинення розподілу газу Печать
Автор Админ   
28.12.2020 г.



АТ «Сумигаз» попереджає про загрозу припинення розподілу газу до бюджетних установ в новостворених територіальних громадах 

1 січня 2021 року втратять чинність договори на розподіл природного газу з низкою виконавчих органів місцевих рад. Їхні правонаступники досі не уклали відповідні договори з Операторами ГРМ. Це ставить під загрозу постачання газу до бюджетних установ у новому році.

Станом на 28 грудня АТ «Сумигаз» через інформаційну платформу Оператора ГТС отримала повідомлення на відключення 318 об’єктів соціально-побутового призначення та бюджетних установ у зв’язку з відсутністю постачальника газу на ці об’єкти з 1 січня 2020 року.

Ситуація виникла в зв’язку з тим, що 17 листопада внесені зміни до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо порядку закінчення повноважень сільських, селищних, міських рад, їхніх виконавчих органів як юридичних осіб у зв’язку зі змінами в адміністративно-територіальному устрої України.

На початку 2021 року в Сумській області низка сільських, селищних та міських рад будуть реорганізовані. Їхні виконавчі органи припинять існування як юридичні особи. Відповідно, припинять свою дію і чинні угоди на розподіл газу та постачання газу. Це ставить під загрозу розподіл газу до закладів бюджетної сфери в опалювальний період, в тому числі до дитячих дошкільних закладів та лікарень.

АТ «Сумигаз» з 1 січня змушений буде припинити розподіл природного газу на об’єкти соціально-побутового призначення та бюджетної сфери в разі неукладення вчасно відповідних договорів.

Згідно з положеннями Кодексу газорозподільних систем, установи, які не матимуть договору на розподіл газу і не будуть закріплені за жодним постачальником, мають самостійно припинити споживання газу.

Щоби запобігти подібній ситуації, АТ «Сумигаз» звернулося з офіційними листами до Прем'єр-міністра, РНБО, Міністерства розвитку громад і територій, обласної та районних державних адміністрацій. Газорозподільна компанія закликає всі органі державної й виконавчої влади максимально сприяти укладанню договорів на розподіл природного газу новими виконавчими органами місцевих рад та включенню бюджетних установ до реєстру споживачів будь-якого постачальника.

 

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg