Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Літній охтирчанин став жертвою шахраїв
Літній охтирчанин став жертвою шахраїв Печать
Автор Админ   
24.12.2020 г.


Сімдесят тисяч гривень викрали невідомі злодії  у 74-річного охтирчанина. Для цього крадії скористались давньою схемою: спочатку обманули чоловіка, а потім поцупили у нього всі заощадження.

Сам обікрадений пенсіонер розповів викликаним працівникам поліції, що близько двох годин по обіді в його двері постукала невідома жінка. Вона назвалась соцпрацівницею. Причиною свого візиту пояснила тим, що в державі розпочався обмін грошових купюр на банкноти нового зразка і соцслужби нібито допомагають пенсіонерам обмінювати готівку. Старенький приніс з іншої кімнати дві купюри достоїнством 200 і 500 гривень, і жінка підтвердила, що саме такі банкноти підлягають обміну. Вона запропонувала пенсіонеру написати заяву про обмін грошей, і пішла геть, забравши цей папірець з собою. А за якусь годину літній господар виявив зникнення всіх своїх заощаджень – з домашньої схованки пропали 70 тисяч гривень.

В поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками ч.3 ст. 185 КК України «Крадіжка», в рамках якого ведуть пошуки крадіїв.

Працівники поліції застерігають громадян від надмірної довірливості до подібного роду візитерів. І рекомендують не впускати у свої домівки незнайомих осіб, ким би вони не представлялись. Правоохоронці попереджають: так діють групи досвідчених злодіїв, і їх жертвами у переважній більшості стають саме літні та немічні люди. Поки один зловмисник відволікає увагу власника житла, один чи два його спільника швидко та непомітно оглядають  кімнати в пошуках грошей та цінних речей. Тож будьте уважні та передбачливі, і вам не доведеться стати жертвою злочину.

Відділ комунікації поліції Сумської області  

 
 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg