Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow В Україні з'явилася схема обману з допомогою "від Зеленського"
В Україні з'явилася схема обману з допомогою "від Зеленського" Печать
Автор Админ   
15.12.2020 г.



Шахраї дурять українців, обіцяючи допомогу "від Зеленського" у 8 тисяч: як працює схема

В інтернеті з'явилася шахрайська схема, коли в українців виманюють персональні дані та просять оплатити неіснуючі послуги, обіцяючи виплату "карантинної" допомоги у 8 тисяч гривень.

Для цього зловмисники розміщують у мережі відео, в якому президент Володимир Зеленський розповідає про введення матеріальної допомоги для підприємців. Автори схеми стверджують, що 8 тисяч нібито може отримати кожен, повідомила Кіберполіція на своєму сайті.

Уточнюється, що з початку грудня 2020 року до відомства надійшли вже близько сотні звернень постраждалих від подібної схеми обману.

Правоохоронці розповіли, що в описі до відео зазвичай залишають посилання на ресурс, де нібито можна подати заявку на отримання грошей.

Далі українцям пропонують ввести свої дані, номер банківської карти (нібито для зарахування "карантинних" 8 тисяч). Крім того, просять оплатити послуги юриста з оформлення документів, отримання електронного підпису, ідентифікації тощо. Найчастіше для цього використовують вбудований чат-бот.

Як наслідок – жертви обману самі "зливають" аферистам персональну інформацію і переводять їм гроші.

Нагадаємо. ФОП та їхні наймані співробітники можуть отримати реальну фінансову допомогу від держави за допомогою програми "Дія".

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg