Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Служба зайнятості в умовах карантину
Служба зайнятості в умовах карантину Печать
Автор Админ   
25.11.2020 г.



Сумська обласна служба зайнятості в умовах карантину стала не тільки першим помічником безробітних і роботодавців, а й своєрідним соціальним барометром на ринку праці.

Як каже директор обласного центру зайнятості Володимир Підлісний, інакше й не може бути, адже саме фахівці центру ретельно відстежують усі коливання на ринку праціі на їх основі приймають соціально виважені та професійно грамотні рішення.

У період з квітня до вересня цього року зменшувалася кількість вакансій, натомість зростало число безробітних. Якщо в перших квітневих числах на обліку перебувало майже 16 тисяч безробітних громадян, то наприкінці цього місяця після введення карантинних обмежень їх стало на 5,9 тисячі більше. А пік безробіття припав на травень та липень – відповідно 24,7 та 24,9 тисячі осіб.

Із жовтня і на початок листопада завдяки відповідним організаційним та економічним важелям і насамперед ефективній посередницькій ролі між роботодавцями та безробітними вдалося не тільки загальмувати негативну тенденцію, а й, умовно кажучи, розвернути її. У перших числах останнього осіннього місяця на обліку перебувало 15,3 тисячі клієнтів, або на 0,5 тисячі менше, ніж на початку квітня. Як наголошує Володимир Підлісний, за цей період інформацію про потреби в кадрах подали 4,2 тисячі роботодавців. Найчастіше вони потребували таких фахівців: водій, вантажник, швачка, токар, оператор котельні, продавець, електромонтер та інші.

Велике значення має сезонність роботи. Навесні традиційно зростає попит на працівників сільськогосподарського профілю, а восени – машиністів та операторів котелень. З огляду на цю особливість служба зайнятості організувала навчання, перенавчання, підвищення кваліфікації за цими професіями у Центрі професійно-технічної освіти ДСЗ.

Упродовж карантинного періоду за сприяння служби зайнятості загалом працевлаштовано 12,3 тисячі громадян, у жовтні – 2,4 тисячі.

Що стосується підтримки роботодавців, які припинили чи скоротили виробничу діяльність,то істотне значення мало відповідне рішення уряду від 28 квітня цього року. У межах запроваджених норм роботодавці подали 11,9 тисячі пакетів документів, з них позитивні рішення прийнято щодо 11,7 тисячі. Завдяки цьому загальну фінансову допомогу в сумі майже 100 мільйонів гривень одержали 17,2 тисячі громадян.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg