Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Кабмін погодив призначення голови Сумської ОДА
Кабмін погодив призначення голови Сумської ОДА Печать
Автор Админ   
11.11.2020 г.



Кабінет міністрів погодив призначення трьох нових голів обладміністрацій.

Відповідне рішення прийняли під час засідання Кабміну.

Кабмін погодив призначення Сергія Гриневецького головою Одеської ОДА, Віталія Кіма - головою Миколаївської ОДА та Василя Хоми - головою Сумської ОДА.

Кабінет міністрів погодив призначення трьох нових голів обладміністрацій.

Що відомо про В.Хому із ЗМІ.

54-річний Василь Хома - виходець з Львівщини, за освітою юрист (закінчив Харківський юридичний інститут), набагато пізніше отримав магістерський диплом Харківського регіонального інституту Національної академії державного управління при Президентові України за спеціальністю "державне управління".

Хома має досвід роботи в Харківській міськраді. Але найяскравішими в його біографії були два періоди: у 2002 - 2005 роках за часів "губернаторства" відомого політика Євгена Кушнарьова Хома був радником з політичних та правових питань голови Харківської обласної державної адміністрації, очолював Координаційний комітет по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю при Харківській обласній державній адміністрації. Із квітня 2010 року по листопад 2014 року Хома працював на посаді заступника голови - керівника апарату Харківської обласної державної адміністрації.

З відкритих джерел відомо, що в лютому 2014 року, коли в Харкові стався штурм облдержадміністрації проросійськими активістами, Хома єдиний з керівників області не покинув будівлі Харківської ОДА та тримав ситуацію під контролем аж до призначення нового голови області, з яким залишився працювати на тій самій посаді, а також взяв на себе оборонну роботу і роботу з силовиками. Свій відхід з Харківської ОДА вже через кілька місяців Хома практично не коментує. Протягом останніх п'яти років, стверджують наші джерела, Хома не пов'язаний ні з якою партією і не претендував ні на які мандати. Займався бізнесом. У цій сфері його інтереси широкі - від сільського господарства до IT. 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg