Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Право на отримання компенсації послуги “муніципальна няня”
Право на отримання компенсації послуги “муніципальна няня” Печать
Автор УСЗН   
09.10.2020 г.



До Порядку відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років “муніципальна няня”» внесені зміни

Постановою Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2020 р. № 897 «Про внесення змін до Порядку відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років “муніципальна няня”» внесені зміни до Порядку відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років “муніципальна няня”, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 січня 2019 р. № 68 «Деякі питання надання послуги з догляду за дитиною до трьох років "муніципальна няня".

Пунктом 2 Постанови установлено, що протягом одного місяця з дня набрання чинності цією постановою батьки, опікуни дитини віком до трьох років, які отримують відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років “муніципальна няня”, повинні підтвердити своє право на отримання компенсації послуги “муніципальна няня” шляхом подання документів управлінню соціального захисту населення.

Відтепер, пунктом 5 Порядку передбачено, що компенсація послуги "муніципальна няня" надається отримувачам послуги за умови зайнятості кожного з батьків, опікунів дитини відповідно до Закону України "Про зайнятість населення", за винятком отримувачів послуги "муніципальна няня", які здійснюють догляд за дитиною з інвалідністю, дитиною, хворою на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, дитиною, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, якій не встановлено інвалідність, а також отримувачів послуги "муніципальна няня", у яких одночасно народилося троє і більше дітей.

Компенсація послуги "муніципальна няня" також надається у разі, якщо один або обидва з батьків, опікунів не зайняті та є особами з інвалідністю I або II групи.

Компенсація послуги "муніципальна няня" не призначається батькам, які є батьками - вихователями дитячих будинків сімейного типу, прийомними батьками, якщо вони отримують грошове забезпечення відповідно до законодавства, отримувачам послуги "муніципальна няня", які перебувають у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

У разі непідтвердження права на отримання компенсації послуги “муніципальна няня” її виплата припиняється з місяця, що настає за місяцем виникнення обставин, які призвели до втрати права на отримання такої компенсації.

Отримувач послуги "муніципальна няня" протягом одного робочого дня інформує про розірвання договору, продовження строку його дії або про інші обставини, що можуть вплинути на надання муніципальною нянею послуги "муніципальна няня".

На даний час у місті Охтирка вже 13 родин скористалося послугою «муніципальна няня» на догляд 14 дітей. Сума нарахування з початку року становить 67,3 тис.грн.

За додатковою інформацією можна зателефонувати до управління соціального захисту населення (м. Охтирка, вул. Перемоги, 1) по тел. 4-15-36. 

 

Управління соціального захисту населення 

Охтирської міської ради

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg