Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Ситуація тривожна. Головний лікар ОЦРЛ Віктор Бабич про коронавірус
Ситуація тривожна. Головний лікар ОЦРЛ Віктор Бабич про коронавірус Печать
Автор Админ   
05.10.2020 г.



Коронавірус поширюється. Станом на 5 жовтня 3 хворих одужали, +15 нових лабораторно підтверджених випадків інфікування на COVID-19. 8 осіб госпіталізовані до КНП ОМР "Охтирська ЦРЛ".

Прокоментувати ситуацію з захворюваністю ми попросили Віктора Бабича, головного лікаря Охтирської ЦРЛ.

Бабич В.О.:

- Ситуація з коронавірусом тривожна.  У зв'язку зі збільшенням захворюваності  на допомогу Тростянцю прийшла Охтирська ЦРЛ. Зараз в інфекційному відділенні лікарні перебуває 8 хворих.

Проводяться тести. Серед пацієнтів, на жаль, є й медпрацівники. Наразі лікуються стаціонарно медсестра та молодша медсестра. 2 лікаря знаходяться вдома на самоізоляції. Перебіг хвороби у них неважкий, тому їх лікуванням займаються наші сімейні лікарі.

Також раніше коронавірусом заразився комірник нашого підприємства. Він одужав.

Ми готові до другої хвилі, яку за прогнозами слід очікувати восени. І фахово, і по забезпеченню необхідними речами, матеріалами, медикаментами. Однак, від допомоги благодійників не відмовляємося.

Нам пропонують засоби індивідуального захисту, страхування, деззасоби. І хоча допомога медицині ніколи не завадить є важливий нюанс - йде вона здебільш під партійними гаслами. Хотілося, щоб все-таки ми не плутали цілі - здоров'я та безпека людей і в цілому країни, набагато важливіші за будь-які політичні амбіції.

Закликаю благодійників не використовувати тему пандемії у своїй передвиборчій агітації. Нехай люди роблять свій вибір неупереджено. Лікарі повинні лікувати, а не ставати об'єктом різних спекуляцій. Бажаю усім здоров'я і наголошую на важливості дотримання карантинних заходів.

Підготував Андрій Міхєєв

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg