Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Як призначається житлова субсидія на понаднормову площу житла
Як призначається житлова субсидія на понаднормову площу житла Печать
Автор Админ   
22.09.2020 г.



Розрахунок субсидії проводиться не на фактичне споживання послуг, а на єдині для всієї України соціальні норми житла та нормативи споживання житлово-комунальних послуг, які встановлено постановою Уряду від 06.08.2014 № 409 (зі змінами).

Отже, для розрахунку субсидії встановлено соціальну норму житла, в межах якої держава надає громадянам субсидії для оплати послуги з управління багатоквартирним будинком - 13,65 кв. метра загальної площі на одну особу та додатково 35,22 кв. метра на домогосподарство; оплати комунальних послуг - послуг з постачання теплової енергії для централізованого опалення; з постачання та розподілу природного газу або постачання та розподілу електричної енергії для індивідуального опалення незалежно від джерела та виду енергії - 13,65 кв. метра опалювальної площі на одну особу та додатково 35,22 кв. метра на домогосподарство.

Житлові субсидії непрацездатним непрацюючим особам, які проживають самі, можуть призначатися за рішенням комісії на норму, яка перевищує встановлену законодавством, і не може перевищувати більш як на 30 відсотків соціальну норму житла, розраховану для домогосподарства.

До непрацездатних непрацюючих осіб, які проживають самі і яким житлову субсидію може бути призначено на понаднормову площу житла, належать:

- громадяни, які отримують пенсію за віком, у зв'язку з втратою годувальника або по інвалідності, а також ті, які досягли пенсійного віку, встановленого статтею 26 ЗУ «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», і отримують пенсію за вислугою років;

- громадяни, які отримують державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю;

- громадяни, які отримують державну соціальну допомогу особі, яка не має права на пенсію, та особам з інвалідністю;

- громадяни, які отримують тимчасову державну соціальну допомогу непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату.

Комісія має право призначити житлову субсидію на загальну площу житла з урахуванням понаднормової площі, яка не може перевищувати більш як на 30 відсотків соціальну норму житла, розраховану для домогосподарства, а для дитячих будинків сімейного типу - не більш як на 50 відсотків.

Рішення про призначення (відмову в призначенні) житлових субсидій на понаднормову площу житла приймається комісією на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства і переглядається у разі зміни складу осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку), складу сім'ї члена домогосподарства, працевлаштування таких осіб або виникнення у них інших джерел доходів.

Громадянин, якому призначено житлову субсидію, зобов'язаний протягом 30 календарних днів поінформувати структурний підрозділ з питань соціального захисту населення про виникнення обставин, зокрема щодо працевлаштування.

За додатковою інформацією можна зателефонувати до управління соціального захисту населення (м. Охтирка, вул. Перемоги, 1) по тел. 4-15-36.

 

Управління соціального захисту населення

Охтирської міської ради

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg