Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Охтирчанка добровільно здала поліції пістолет
Охтирчанка добровільно здала поліції пістолет Печать
Автор Админ   
04.09.2020 г.



Пістолет та майже п'ятдесят патронів добровільно видали поліції жителі Охтирського та Великописарівського районів. Вилучені зброю та боєприпаси правоохоронці направили на експертизу.

До працівників Охтирського відділу поліції звернулась 37-річна місцева жінка. Вона розповіла, що на одній з вулиць міста, біля тротуарного бордюру, знайшла пістолет. Із цікавості спочатку вона забрала його додому, а за деякий час прийшла до поліції, аби здати свою знахідку.

Того ж дня з подібною заявою до Великописарівського відділення поліції звернувся 33-місцевий житель. Чоловік розповів правоохоронцям, що знайшов у лісосмузі поблизу сусіднього села кілька десятків набоїв.

Поліцейські вилучили зброю та боєприпаси, і направили їх на експертизу. 

За обома фактами слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами», у рамках яких встановлюють походження вилучених речей.

Що стосується заявників, то вони будуть звільнені від кримінальної відповідальності, як те передбачає ч. 3 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Поліція нагадує: в разі добровільної видачі органам влади зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв, особою, яка зберігала їх без передбаченого законом дозволу, вона звільняється від кримінальної відповідальності за їх зберігання.

Відділ комунікації поліції Сумської області

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg