Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow В Національній службі здоров'я стверджують, що хірургічна допомога в стаціонарі стала безоплатною
В Національній службі здоров'я стверджують, що хірургічна допомога в стаціонарі стала безоплатною Печать
Автор Админ   
20.08.2020 г.



У рамках Програми медичних гарантій пацієнт має право на безоплатні хірургічні операції та витратні матеріали, необхідні для їх проведення.

Не потрібно купувати в аптеці бинти, вату, нитки, готуючись до операції, чи платити хірургу, анестезіологу або медсестрі «в кишеню» - за все це лікарня вже отримала кошти від НСЗУ. Про це стверджують у Національній службі здоров'я. Якщо у вас вимагають гроші за безоплатні послуги, пропонують повідомляти про це НСЗУ за номером 16-77.

 

На здійснення хірургічних операцій у стаціонарних умовах уже законтрактувалися 843 медичні заклади, чотири з яких - приватні

У безоплатний пакет хірургічної допомоги в стаціонарі медзакладу включені такі послуги:

✔️хірургічна операція з анестезією;

✔️інструментальні та лабораторні обстеження, включно з патоморфологічними;

✔️післяопераційний моніторинг пацієнта, знеболення та подальша медикаментозна терапія;

✔️цілодобовий лікарський та медсестринський догляд;

✔️медична реабілітація в гострому періоді для запобігання ускладненням;

✔️ліки з Національного переліку основних лікарських засобів та витратні матеріали;

✔️харчування в стаціонарних умовах.

Окрім того, пацієнту надаються безоплатно ліки, які заклад отримує через централізовані держзакупівлі. Ці ліки не включені до тарифу. Пацієнт може дізнатися, чи має лікарня і ліки безпосередньо в медичному закладі на інформаційній дошці, офіційному сайті закладу чи органу місцевої влади.

Що треба зробити, аби отримати хірургічну допомогу безоплатно:

✔️отримати направлення свого лікаря, з яким укладено декларацію, або лікуючого лікаря та звернутись до обраного медзакладу;

✔️в разі невідкладного стану пацієнт може звернутись до лікарні без направлення або викликати швидку за номером 103, яка доставить його до медзакладу.

Пацієнт може обрати будь-який із понад 800 закладів, які мають договір на надання хірургічної допомоги, всюди ця послуга буде безоплатною.

Платними можуть бути лише додаткові послуги, як от палата підвищеного комфорту чи покращене харчування. Заклад має встановити на них офіційні ціни, а оплата повинна відбуватися через касу. Якщо у вас вимагають гроші за безоплатні послуги, повідомляйте про це НСЗУ за номером 16-77.

Щоб дізнатись, чи надає обраний вами медзаклад необхідні вам хірургічні послуги, потрібно зателефонувати до цього закладу. Або зателефонуйте за номером 16-77, щоб дізнатись про найближчу лікарню, в якій роблять хірургічні операції.

На питання людей про те, що за хірургічну допомогу повсюдно доводиться платити, а твердження, що лікування стало безкоштовним - маячня, в НСЗУ відповідають так:

Трапляються випадки, коли пацієнтові відмовляють у безоплатній послузі. Якщо у закладі, який має договір із НСЗУ, безпідставно відмовили в наданні послуги чи вимагали гроші, ви можете подати скаргу через електронну форму на сайті НСЗУ. Якщо пацієнту безпідставно відмовляють у наданні медичної послуги або вимагають гроші за послуги, які оплачує НСЗУ за Програмою медичних гарантій, це є порушенням договору між Національною службою здоров'я та закладом. НСЗУ не залишає такі речі поза увагою.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg