Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Головні свята серпня в Охтирці. Як відзначатимуть.
Головні свята серпня в Охтирці. Як відзначатимуть. Печать
Автор Админ   
19.08.2020 г.



День Незалежності України та День Державного Прапора України охтирська громада буде відзначати одночасно із  379-ю річницею з часу заснування міста та 77-ю річницею звільнення Охтирки від нацистських окупантів

Цього року через карантин традиційні заходи змінюють формат, тому організатори свят ініціюють нові форми та локації, зокрема, й доступні в он-лайн режимі.

23 серпня до Дня Державного Прапора України на центральних площах міста будуть підняті Прапор України та прапор Охтирки, вулиці та будівлі прикрашені державною символікою.

24 серпня о 8.30 розпочнеться церемонія покладання квітів до пам’ятника Т. Г. Шевченку, Алеї Героїв, пам’ятного  знаку Героям Небесної Сотні та до могил воїнів, які загинули за незалежність та суверенітет України в зоні АТО/ООС.

Також в храмах міста відбудуться молитовні заходи за Україну.

В парках та по вул. Незалежності будуть розгорнуті численні патріотичні та історичні фотозони, краєзнавчі фотовиставки, виставка картин учасників міського фестивалю – конкурсу пленеру, присвяченого нашому земляку, художнику Костянтину Власовському.

Бажаючі зможуть відвідати зони змістовного дозвілля протягом усього дня, а також послухати виступи духових оркестрів військових частин А-0563, 2276 Національної Гвардії України та оркестру народних інструментів викладачів Охтирської дитячої музичної школи імені П.С.Білиннника у сквері біля пам’ятника Т.Г.Шевченку та біля КЗ «Охтирський міський центр культури і дозвілля».

День завершиться святковим феєрверком.

З 21 по 24 серпня на офіційному сайті Охтирської міської ради та у соціальній мережі Facebook на сторінці Охтирської міської об’єднаної територіальної громади бажаючі зможуть перевірити свої знання, взявши участь в онлайн тестах «Україна – це моя країна», «Люби і знай свій рідний край». На цих же сторінках слідкуйте за інформацією про нагородження переможців онлайн-конкурсу відеороликів «Україна – це ми».

25 серпня громада вшанує охтирчан, які загинули в роки Другої світової війни покладанням квітів до пам’ятних місць, пам’ятників, поховань, пов’язаних з подіями Другої світової війни, які відбувались на території міста.

 

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg