Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow ЦВК призначила вибори до 5 районних рад Сумщини
ЦВК призначила вибори до 5 районних рад Сумщини Печать
Автор Админ   
18.08.2020 г.



Центральна виборча комісія 14 серпня ухвалила рішення про проведення виборів депутатів районних рад 25 жовтня. На Сумщині буде створено таких п’ять – Сумська, Охтирська, Роменська, Конотопська і Шосткинська районні ради.

Раніше ЦВК оголошувала про призначення виборів для депутатів обласних, міських, сільських і селищних рад.

Кількісний склад депутатів у нових районних радах буде більшим, ніж було раніше, розповідає консультант офісу реформ у Сумському відділенні Асоціації міст України Карен Агаджанов-Гонсалес. Це пов’язане з ним, що в нових рада буде більшою кількість виборців.

“І це пов’язане не тільки з територіальним збільшенням відповідних районів, а ще і з тим, що до складу цих районів входять і міста обласного значення такі, як Суми, Лебедин, Охтирка, Ромни, Конотоп, Шостка і Глухів. Повний склад повноважень районних рад буде відомий тільки, я думаю, вже пізніше. І на даний момент важко ще їх уявити, оскільки більшість повноважень, які були у “старих” районних рад, вже перейшли до міських, сільських, селищних рад, які існують на даний момент”, – розповів у коментарі «Суспільному » Агаджанов-Гонсалес.

ЦВК оголосила про створення територіальних виборчих комісій на Сумщині. Відтак, створені одна обласна, 5 районних, та 15 міських ТВК.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg