Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Загальноміський випускний під великим питанням
Загальноміський випускний під великим питанням Печать
Автор Админ   
01.07.2020 г.



30 червня до міського голови завітали близько 20 представників батьківських комітетів шкіл Охтирки з болючим питанням - проведення випускного вечора в умовах адаптивного карантину.

До зустрічі запросили начальника відділу освіти Анатолія Троня. Випускний вечір - масовий захід, в якому, крім випускників, їх батьків та вчителів, завжди беруть участь майже всі жителі нашого міста. Завжди видовищним була хода випускників до стадіону, з урочистостями вручали медалі найкращим учням шкіл. А яким дивовижним був вальс випускників, до створення якого долучались вчителі, хореографи та учні навчальних закладів!  Випускників вітали творчі колективи нашого міста та запрошені артисти, а на сам кінець - яскравий феєрверк. Тому це свято не лише для випускників та їхніх батьків, це  загальноміське свято.

На жаль, цьогоріч у зв'язку зі складною епідемічною ситуацією всі масові заходи знаходяться під певними обмеженнями і провести масштабний та видовищний захід на сьогодні під великим питанням. 

 Розуміючи ситуацію, у залі засідань міської ради відбулась зустріч міського голови з ініціативною групою батьків випускників. Ігор Юрійович запевнив, що дуже добре розуміє бажання дітей та їх батьків і підтримує проведення святкових заходів, але звертає увагу що у зв'язку зі стрімким збільшенням кількості хворих у нашому місті, спрогнозувати подальший розвиток подій не має можливості.

Тому, станом на сьогодні, як один із варіантів вирішення, міський голова запропонував готуватись до проведення випускного вечора у кожній школі окремо, адже так можна досягти збереження дистанції, уникнути скупчення людей та виконати всі рекомендовані Кабінетом Міністрів України обмеження.

 «Кожна школа індивідуально може розглянути можливість проведення привітання і урочистостей у стінах свого навчального закладу, а якщо ситуація з розповсюдженням захворювання в Охтирці стабілізується і піде на спад кількість хворих, буде розглянута можливість проведення ходи випускників та загальношкільного урочистого вручення атестатів» - наголосив міський голова.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg