Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Охтирський поліцейський пограбував колегу
Охтирський поліцейський пограбував колегу Печать
Автор Админ   
24.06.2020 г.


Колишній слідчий Нацполіції з Охтирки та його спільники постануть перед судом за пограбування колеги по службі 

Прокуратурою Сумської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього слідчого одного з відділень Охтирського ВП ГУ Нацполіції в Сумській області та двох його цивільних спільників за пограбування поліцейського (ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України).

Слідством встановлено, що у липні 2019 року слідчий поліції, дізнавшись, що його колега по службі вдома зберігає кошти для придбання автомобіля, вирішив скоїти крадіжку. Для цього він звернувся до знайомого з проханням знайти безпосереднього виконавця. Правоохоронець розробив план проникнення до будинку, а також дії кожного з учасників злочину та повідомив ймовірне розташування сейфу в будинку постраждалого.

У день крадіжки поліцейський перебував на роботі та контролював колегу, аби той раптово не поїхав додому. В цей час його спільники прибули до місця злочину та один з них переліз через паркан, віджав вікно та потрапив у будинок.

За вказівкою поліцейського, з метою ускладнення розкриття злочину, після пограбування крадій розкидав по будинку речі потерпілого, а також викрав побутову техніку та коштовні прикраси.

Викрадене майно на загальну суму 50 000 гривень спільники розділили на трьох.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві. Оперативний супровід - Сумське управління ДВБ Нацполіції.

У разі доведення вини, обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg