Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Щось змінювати пізно:Р.Грищенко прокоментував заяви громад щодо поділу на райони
Щось змінювати пізно:Р.Грищенко прокоментував заяви громад щодо поділу на райони Печать
Автор Админ   
20.06.2020 г.


Тростянецька та Боромлянська громади будуть приєднані до Охтирського району. Щось змінювати вже пізно, сказав голова Сумської облдержадміністрації Роман Грищенко, відповідаючи на заяви голів двох громад щодо приєднання їх до Сумського району, а не Охтирського.

"Якщо ми навіть зараз почнемо робити, ми не встигнемо. Всі ці процеси тривали два роки. Обговорення всі закінчені. Тут уже як проголосують депутати Верховної Ради, так і буде визначено. В подальшому якісь трансформації можливі, це ж не на вічно. Я б по іншому відносився до адмінподілу. Це виключно адміністративний поділ. У тих районних рад, будуть дуже обмежені функції. Це ні на що, фактично, впливати не буде", - сказав голова ОДА в коментарі UA.Суми.

Що відомо:

На Сумщині хочуть створити 5 районів. 

5 червня Лебединська райрада зібрала позачергову сесію, на якій проголосували за звернення до Кабміну, Верховної Ради, президента України, Сумської ОДА та Сумської облради щодо утворення та ліквідації районів. 

8 червня в Лебедині провели зібрання громади і озвучили 5 причин, чому не бажають приєднуватися до Охтирського району. 

12 червня Кабінет міністрів затвердив план створення районів у частині реформи адміністративно-територіального устрою України. Замість 490 існуючих районів планують створити 129. Остаточно затвердити межі районів тепер має Верховна Рада. 

16 червня Підкомітет ВРУ з питань адміністративно-територіального устрою підтримав входження Лебединщини до Сумського району. 

17 червня депутати Тростянецької міської ради звернулися до Кабміну та Верховної Ради України з проханням приєднати Тростянецьку міську ОТГ до Сумського району, а не Охтирського. 

18 червня Боромлянський сільський голова Василь Романіка повідомив про бажання громади приєднатися до Сумського району, а не до Охтирського.

 

 

 

 

 

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg