Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Про кліпси для собак
Про кліпси для собак Печать
Автор ГородА   
12.06.2020 г.


Проблема стосунків між людьми і безпритульними собаками в Охтирці стоїть гостро і, схоже, не втратить актуальності ще довго. Варто переглянути сторінки газети ГородА та публікації "Ахтырского портала", щоби переконатися - люди вже вдаються до самосуду.

Регулярно з'являються публікації , радикально відмінні за змістом: хто потребує захисту в цьому місті більше - тварини чи, все ж таки, люди? Єдине в чому сходяться і тій, й інші - арбітром має бути влада. Саме влада має право і повинна встановлювати правила гри для суспільства - справедливі і законні. На разі ж маємо хаос і «правий той, хто сьогодні сильніший».

Остання заява прес-служби Охтирської міської ради говорить про те, що у кабінетах розписались у безсиллі й перекладають відповідальність за власну безпеку на покусаних і поки що вцілілих громадян.

«Погляди людей на розв'язання цієї проблеми розділили мешканців міста на два табори: одна частина людей, які безпосередньо або їх близькі чи знайомі постраждали від нападів чи укусів собак, вимагають жорстких дій зі сторони влади; інша частина людей - захищає безпритульних собак і намагається відстояти гуманні способи з їх поводженням», - це пряма цитата від влади Охтирки. Тобто, на думку чиновників, покусані вимагають негуманного поводження з тваринами? Агов!

Зрештою, коли люди наділені повноваженнями замість дій беруться до моралізаторства, що залишається робити пересічним громадянам? А те, що вони робили й раніше - жити у паралельному до влади світі. Як ситий голодного не розуміє, так і потерпілий не почує заклики захисників тварин не боятися і любити братів своїх менших усією душею! А далі кожен діятиме на власний розсуд: хтось купуватиме кишеньковий відлякувач, хтось намагатиметься міняти маршрути, а хтось і за отруту візьметься! Так, це жахливо! Але така наша реальність.

Далі, ще краще. Читаємо повідомлення: «Ще у 2006 році Верховна Рада України ухвалила Закон «Про захист тварин від жорсткого поводження», який забороняє жорстоке поводження з тваринами й передбачає гуманні способи регулювання їхньої кількості. Проте ухвалення даного закону, на жаль, не позбавило Охтирку від наявності безпритульних тварин», - пише прес-служба Охтирської міської ради. Тобто в Охтирці схильні думати, що сама наявність закону мала би прибрати бродячих собак з вулиць міста?

Чиновники не вважають за потрібне повідомити, як в Охтирці слідкують за дотриманням Правил благоустрою в частині утримання собак і як карають порушників (якщо такі є), скільки тварин зареєстровано у міській державній лікарні ветеринарної медицини, скількох власників незареєстрованих собак притягнули до адміністративної відповідальності за статтею 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення і як це вплинуло на поліпшення вуличної екології.

Натомість нас повчають: «Ми відповідальні за тих, кого приручили. І якщо людина все ж взяла на себе відповідальність завести собі домашнього улюбленця, то повинна піклуватися про його життя та здоров'я постійно, і стерилізація є вкрай необхідною. Це єдиний спосіб, який забезпечить підвищення рівня безпеки нашого міста та одночасно вбереже тварин від бродячого вуличного життя та поневірянь». Тільки чомусь у реальному житті нічого подібного не відбувається. Проголошувати банальні, очевидні речі не важко, проте не ефективно. Від повторювання слова «халва» в роті не солодшає...

Далі громаді повідомляють, що у поточному році «відповідно до укладеного управлінням капітального будівництва та житлово-комунального господарства Охтирської міської ради договору послуги з регулювання чисельності безпритульних тварин надає ФОП Зубко О.В. На даний час з початку року простерилізовано 20 безпритульних собак з кліпсуванням та маркуванням (підшкірне введення чипу) тварини, відловлених як з територій багатоповерхового сектору, так і з околиць міста».

Завіса! Усі щасливі, з просвітленими обличчями плескають в долоні. Дякуємо. З вас 100 000 гривень. Саме ця сума фігурує на https://prozorro.gov.ua/ як вартість кліпсування та маркування.

«Опис окремої частини або частин предмета закупівлі

1 послуга

Ціна за одиницю: 100000UAH без ПДВ

Регулювання чисельності безпритульних тварин

Місце поставки товарів або місце виконання робіт чи надання послуг: 42700, Україна, Сумська область, місто Охтирка, вул.Чкалова,27-а

Строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг: 03 квітня 2020  -  31 грудня 2020»

Отже, 20 вуличних собак отримали новенькі кліпси. До кінця року, можливо, буде ще. А хто сказав, що володарі кліпсів не кусаються? Чи з ними також проводять виховні години, як оце з нами? «Бійтеся людей», - казали вони...

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg