Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow На сміттевому полігоні відходи сортували бомжі
На сміттевому полігоні відходи сортували бомжі Печать
Автор Админ   
27.05.2020 г.


Троє жінок і троє чоловіків без постійного місця проживання з Сумського району наразі отримали соціальні та медичні послуги 

Сумською місцевою прокуратурою за заявою Державної екологічної інспекції в Сумській області розпочато кримінальне провадження за фактом ймовірного порушення правил екологічної безпеки під час експлуатації полігону твердих побутових відходів, який обслуговує одне з комунальних підприємств Сумської міської ради.

У рамках кримінального провадження правоохоронці отримали ухвали суду на обшук адміністративної будівлі комунального підприємства та примусовий огляд полігону в Краснопільському районі. Правоохоронцями спільно з фахівцями екологічної інспекції розпочато відповідні слідчі дії. Зокрема контролюючими органами на полігоні відібрано зразки та проведено необхідні заміри.

Водночас задокументовано факт сортування відходів шести особами без постійного місця проживання, з якими підприємством не оформлено трудові відносини. Цих осіб правоохоронці спільно з облдержадміністрацією спрямували до Сумського центру реінтеграції бездомних осіб, де за словами, директора центру Андрія ГМИРІ, їм було надано соціальні та медичні послуги.

«До нас привезли трьох чоловіків і трьох жінок з цього полігону, - повідомив Андрій Гмиря. - Усі вони мали документи, що посвідчували їх особи. Згідно з документами, це були жителі Бездрика та Верхньої Сироватки. Ми їх відмили, надали одяг і харчі, обробили від паразитів. Вони у нас переночували. Надалі цими людьми займатимуться правоохоронні органи і прокуратура. Їх буде залучено до проведення слідчих дій».

За інформацією прокуратури Сумської області, діяльність підприємства чи полігону не призупиняться. Слідчі дії проводяться виключно з метою підтвердження чи спростування порушення вимог екологічного законодавства. Досудове слідство за ст. 236 (порушення правил екологічної безпеки) КК України триває.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg