Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow У Охтирці дільничний офіцер поліції викрив «цвинтарного» крадія
У Охтирці дільничний офіцер поліції викрив «цвинтарного» крадія Печать
Автор Відділ комунікації поліції Сумської області   
25.05.2020 г.


Під час відпрацювання території, дільничний офіцер Охтирського відділу поліції на місцевому кладовищі помітив могилу, з якої зникла металева огорожа. Характер пошкоджень та залишки частини огорожі свідчили про те, що тут попрацював крадій. 

В ході перевірки осіб, які займаються збором брухту, і схильні до вчинення крадіжок, поліцейський виявив 51-річного місцевого жителя. А поспілкувавшись з ним, переконався, що саме цей чоловік і «погосподарював» на могилі.

Зловмисником виявився місцевий житель, який, аби здобути грошей, вкрав з могили на кладовищі елементи металевої огорожі, а потім здав їх на металобрухт. Подібний спосіб заробітку може коштувати йому тривалого строку ув’язнення. 

Той теж не заперечував і пояснив, що на злочин його штовхнуло безгрошів’я. Останнім часом чоловік не мав постійного місця роботи, перебивався випадковими заробітками, тож аби здобути грошей на випивку і закуску, не зупинився навіть перед крадіжкою з кладовища. Викрадену огорожу здав до одного з пунктів прийому металобрухту за 120 грн. Виручені кошти витратив на горілку.



Вкрадений на кладовищі метал поліцейські вилучили та повернули родичам похованої людини. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 297 Кримінального кодексу України «Наруга над могилою». Санкція статті передбачає покарання у вигляді до трьох років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Сумської області 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg