Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow В Україні відсьогодні запроваджують адаптивний карантин
В Україні відсьогодні запроваджують адаптивний карантин Печать
Автор Админ   
22.05.2020 г.


З п'ятниці 22 травня в Україні запроваджується адаптивна модель карантину, проте обмежувальні заходи будуть послаблені лише в регіонах за відповідної епідеміологічної ситуації. 

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Facebook.

"Відсьогодні Україна переходить до адаптивної моделі карантину. Водночас уряд послаблює загальнонаціональні обмежувальні заходи, але вони діятимуть лише в тих регіонах, де дозволяє епідемічна ситуація", - зазначив він.

Водночас глава уряду пояснив, що рішення про пом'якшення або посилення карантину в областях відтепер будуть ухвалювати регіональні комісії ТЕБ і НС за умови дотримання трьох цільових показників. Шмигаль також опублікував інфографіку про послаблення протиепідемічних заходів та продовжені заборони.

Зокрема, залишаються обов'язковими регулярні дезінфекції, дотримання соціальної дистанції, носіння масок, наявність документів на посвідчення особи.

Разом з тим, з 22 травня дозволяється: проведення спортивних заходів до 50 осіб без глядачів, проведення релігійних заходів, регулярні та нерегулярно пасажирські перевезення автотранспортом, діяльність готелів, з 25 травня - робота метрополітену та дитячих садків.

Кабінет міністрів 20 травня ухвалив рішення про перехід на адаптивну модель карантину з 22 травня до 22 червня.

За даними МОЗ, із 1 червня дозволятиметься відновити роботу фітнес-центрів (крім групових занять понад 10 осіб), діяльність закладів освіти в групах не більше як 10 осіб.



 

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg