Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Трьом охтирчанкам присвоїли почесне звання “Мати-героїня”
Трьом охтирчанкам присвоїли почесне звання “Мати-героїня” Печать
Автор Админ   
20.05.2020 г.


Почесне звання отримали матері, які виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей. Серед нагороджених – 3 мешканки з м. Охтирка, 2 – з м. Суми, по 1 – з м. Лебедин та Сумського району. 

СЕРГІЄНКО  Любов Степанівна – пенсіонерка, – багатодітна мати, яка народила та гідно виховала п’ятеро дітей. Діти виховувались в повній родині, в облаштованому всім необхідним будинку. Батьки створювали всі необхідні умови для розвитку дітей, виховували повагу та турботу один до одного та до оточуючих. За місцем проживання зарекомендувала себе як зразкова громадянка, яка підтримує добрі стосунки, як у сім’ї, так і в спілкуванні з сусідами, ввічлива, скромна, турботлива. 

БІЛОУС Любов Анатоліївна – листоноша Центрального відділення поштового зв’язку Охтирка-6 Сумської дирекції АТ «Укрпошта»,  багатодітна мати, яка народила та гідно виховала п’ятеро дітей. За місцем проживання зарекомендувала себе як зразкова громадянка, яка підтримує добрі стосунки, як у сім’ї, так і в спілкуванні з сусідами, ввічлива, товариська. Приділяє належну увагу навчанню і вихованню дітей, допомагає їм з заняттями, активно цікавиться життям дітей у школі, виконує функцію моральної підтримки членів сім’ї. Має Подяки від адміністрації та педагогічного колективу середньої ЗОШ І-ІІІ ступенів № 11  за виховання дитини та за активну участь у житті класу і школи.

ШИМКО  Тетяна Василівна  працює в Охтирській  загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 4 ім.Остапа Вишні, багатодітна мати, яка народила та гідно виховала семеро дітей. Тактовна, вміє знаходити компромісні рішення, дотримується демократичного стилю в спілкуванні і вихованні дітей, як дома так і на робочому місці, серед колег користується авторитетом і повагою. Активно цікавиться життям дітей в школі, допомагає їм з заняттями, виконує функцію моральної підтримки членів сім’ї. 

На Сумщині почесне звання «Мати-героїня» присвоєно вже майже 3 тис. жінок, яким державою гарантовані одноразова грошова винагорода у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму, для працездатних осіб, установленого з 1 січня року, в якому жінці було присвоєно почесне звання (на сьогодні – це 21 020 гривень); право на пенсію за віком після досягнення 50 років і при стажі роботи не менше 15 років із зарахуванням до стажу часу догляду за дітьми та право на пенсію за особливі заслуги перед Україною.

Довідково. За материнську самовідданість, зразкове виховання дітей та забезпечення умов для їхнього всебічного розвитку 8 травня Президентом України підписано Указ № 170/2020 «Про присвоєння почесного звання «Мати-героїня», яким відзначено 678 українських жінок, із них 7 – жительки Сумщини (3 з них охтирчанки!).

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg