Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Поліція Сумщини буде забезпечувати охорону публічного порядку на поминальні дні
Поліція Сумщини буде забезпечувати охорону публічного порядку на поминальні дні Печать
Автор Админ   
24.04.2020 г.


Поліція області радить громадянам і далі дотримуватися карантинтинних обмежень та не виходити на поминальні дні до місць поховань своїх померлих родичів.

Міністерством охорони здоровя України було прийнято постанову № 11 від 21.04.2020 року «Щодо протидії поширення короновірусної хвороби (COVID-19) в поминальні дні».

Відповідно з нею, рекомендовано місцевим органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування, з метою протидії поширенню короно вірусної хвороби в місцях перебування масового скупчення людей, закрити для відвідування кладовища, крім випадків здійснення поховання померлого, за умови проведення ритуальних обрядів з дотриманням протиепідемічних правил, зокрема участі не більше ніж 10 осіб та забезпечення відстані між присутніми не менше ніж 1,5 метри.

Сьогодні ж на позачерговому засіданні Сумської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайним ситуаціям прийнято рішення про заборону громадянам в поминальні дні відвідувати кладовища та місця окремих поховань. Виняток стосується лише випадків здійснення поховань померлих.

Також комісією було доручено головам РДА, ОТГ та мерам міст області прийняти відповідні рішення на місцях.

Поліція регіону буде виконувати поставлені перед нею завдання щодо попередження порушень карантинних заходів, а тому просить громадян дотримуватися встановлених обмежень. Якщо ви хочете навести порядок на могилках чи відвідати місця поховань родичів, щоб пом’янути їх, це можна розтягнути в часі, наприклад протягом всього наступного тижня, і навіть аж до Троїці. Не прив’язуючись строго до визначених поминальних днів.

Поліція ж на поминальні дні буде нести службу в посиленому режимі. На охорону публічного порядку планується залучити близько 450-ти поліцейських, які будуть чергувати поблизу кладовищ та на них по всій території Сумщини 26, 27 та 28 квітня.

Шановні громадяни, пам’ятайте, лиш повне утримання від масових зібрань допоможе в тому, щоб ситуація з розповсюдженням короновірусу не стала катастрофічною. І не забувайте, виходячи з дому на вулицю та перебуваючи у будь-якому громадському місці захищати органи дихання за допомогою медичних масок, марлевих пов’язок чи респіраторів. Піклуйтеся про себе, здоров’я своїх близьких та оточуючих вас людей.

Відділ комунікації поліції Сумської області

 

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg