Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow За перші 10 днів квітня Інспекція з благоустрою обстежила понад 200 об'єктів
За перші 10 днів квітня Інспекція з благоустрою обстежила понад 200 об'єктів Печать
Автор Админ   
13.04.2020 г.


За перші 10 днів квітня Інспекція з благоустрою для попередження розповсюдження коронавірусу обстежила понад 200 об'єктів торгівлі та сфери послуг.  

За  перші 10 днів квітня для попередження розповсюдження нової коронавірусної інфекції 2019-nCoV на території Охтирської міської об’єднаної територіальної громади, працівниками інспекції здійснено 19 рейдів, в тому числі сумісні рейди з представниками Охтирського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області, під час яких, за порушення санітарних норм, складено 2 протоколи.

Перевірці підлягали всі без винятку, об’єкти загального користування незалежно від форми власності та підпорядкування, розташовані на території Охтирської міської територіальної громади, діяльність яких тимчасово зупинена, зокрема, магазини непродовольчої групи, тренажерні зали, ринки, бази будівельних матеріалів, заклади сфери обслуговування, заклади громадського харчування, сезонна та стихійна торгівля, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів тими суб’єктами господарювання, діяльність яких на період карантину дозволена.

Загалом обстежено понад 200 об'єктів торгівлі та сфери послуг. Особлива увага приділялась профілактично-роз′яснювальній роботі щодо важливості дотримання тимчасових обмежень під час карантину суб’єктами господарювання та громадянами міста. Щоденно надавались консультації, рекомендації та роз′яснення щодо поводження на період карантину по телефонній лінії зв’язку.

 Паралельно, під час проведення рейдів, здійснювався контроль за недопущенням спалювання залишків рослинності та побутового сміття мешканцями міста, особливо в зоні приватної забудови. Проведено профілактично-роз'яснювальну роботу з власниками земельних ділянок, біля яких виявлені наскладовані купи сухостою та листя. Робота по попередженню спалювання триває. Загалом попереджено 12 випадків розпалювання.

Крім того, з питань дотримання положень ЗУ «Про благоустрій населених пунктів» та «Правил благоустрою території міста Охтирка» від 30.06.11 №198-МР, працівниками інспекції проведено планове обстеження об’єктів благоустрою приватної забудови, що розташовані по вул. Перемоги. За результатами надано 7 письмових попереджень, вимоги яких на момент контрольної перевірки повністю виконані.

Продовжується контроль за відновленням асфальтобетонного покриття вулично-дорожніх мереж після проведення земляних робіт, що виконувались на підставі отриманих дозволів та які потребували додаткового відновлення після зимового періоду. Станом на 10.04.2020 зауваження усунуті по вул. Шевченка (в районі ДНЗ «Теремок») та вул. Левченка. Виконавець робіт ДП «Водоочистка» ТОВ «Водоторгприлад». Контроль за відновленням продовжується.

ImageImageImageImageImage 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg