Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow На Сумщині засуджено місцевого мешканця, який незаконно ретранслював заборонені російські канали
На Сумщині засуджено місцевого мешканця, який незаконно ретранслював заборонені російські канали Печать
Автор Пресгрупа УСБУ в Сумській області   
02.04.2020 г.


За матеріалами СБ України  засуджено жителя Середина-Буди, який незаконно поширював на території України контент російських пропагандистських телеканалів, а також  ретранслював українські телеканали без відповідного ліцензування. 

Співробітники СБ України встановили, що мешканець Середина-Буди незаконно транслював у кабельній мережі міста заборонені російські телеканали, зокрема, «Россия 1», «ОРТ», «ТНТ», «НТВ». Він також без відповідної ліцензії Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення надавав мешканцям райцентру послуги з кабельного аналогового телебачення. 

Оскільки ретрансляцію українських  телеканалів зловмисник здійснював без відповідних угод з власниками авторських і суміжних прав, то це завдало їм збитки у великих розмірах.

ImageНезаконна діяльність мешканця Середина-Буди була блокована минулого року співробітниками регіонального підрозділу СБУ спільно з представником Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та працівниками Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Згідно з вироком Ямпільського районного суду Сумської області зловмисника визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 176  (порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України, та засуджено до 2-х років позбавлення волі з іспитовим терміном на 1 рік.

Вирок набув законної сили.

Пресгрупа УСБУ в Сумській області

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg