Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Чи полетять голови?
Чи полетять голови? Печать
Автор ГородА   
12.03.2020 г.
ImageТе, що має стояти - падає, а ті, хто повинен рухатися - сидять у кабінетах. Темою наради при міському голові стало дерево, що впало (на щастя) не на голови і відмови лікарів навідувати пацієнтів удома, особливо, коли йдеться про малих дітей. 

 

Якщо ситуація не зміниться, очільник міста пообіцяв кадрові зміни. Під таким заголовком подали офіційну інформацію у міській раді, як реакцію міського голови Ігоря Алєксєєва на скарги охтирчан. Людей не влаштовують відмови лікарів відвідувати хворих удома. А велетенське дерево, що впало на вулиці Петропавлівській - це майже надзвичайна ситуація.

Відомо, що напередодні в Охтирці біля будинку, де колись був екзотаріум, рухнуло велике старе дерево. Випадковою жертвою став припаркований поблизу автомобіль. Фото інциденту активно поширювалося у мережі. На щастя обійшлося без жертв. Але те, що сталося - мало статися обов'язково. Стан дерев в Охтирці і за її межами - жахливий. Обабіч доріг ростуть переважно старі, уражені омелою дерева, які не цікавлять нікого . Висаджені десятки років тому, вони не доглядаються і не обстежуються жодною службою. Омела вже доїдає їх, відповідно кожне з таких дерев може впасти будь якої хвилини. Очевидно, що це питання потребує спеціальних державних і місцевих програм. Випадковим збуренням уваги вирішити його навряд чи вийде.

Що ж до лікарів, то тут теж біда. «Особлива увага була приділена питанню невиїзду на виклики лікарями сімейної медицини до пацієнтів. Як повідомила головний лікар КЗ ОМР «Охтирський міський центр первинної медико-санітарної допомоги», за січень-лютий 2020 року сімейними лікарями здійснено 475 виїздів до пацієнтів, які за станом здоров'я не можуть самостійно звернутись до амбулаторії, з них 41 - до дітей. Натомість міський голова зазначив, що до нього звертаються жителі міста зі скаргами про відмову лікарів виїздити до пацієнтів», - повідомляє нам офіційне джерело і посилається на реакцію міського голови: «Ігор Алексєєв  жорстко відреагував на недоопрацювання лікарями даного питання та наголосив про недопущення невиїздів до пацієнтів, які за станом здоров'я не можуть самостійно звернутись до лікаря, а особливо це стосується дітей. У разі, якщо ситуація не зміниться, очільник міста пообіцяв кадрові зміни».

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg