Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Покровський собор Охтирки обговорюють в мережі
Покровський собор Охтирки обговорюють в мережі Печать
Автор Админ   
25.02.2020 г.
ImageПро встановлення металопластикових вікон замість вітражних вікон у Покровському соборі Охтирки написав на своїй сторінці фейсбук сумський архітектор Володимир Биков. 

«Як знищується історична спадщина пам'ятка архітектури національного значення Покровський собор в Охтирці завдяки бездіяльності Управління культури Сумської обласної адміністрації .Тепер кафедральний собор з пластиковими вікнами ..» - написав Биков і розмістив фото старих вікон під огорожею.

Повідомлення отримало багато коментарів та репостів.

ImageДописувачі у коментарях нагадали про спаплюжені фасади центру міста Охтирки, знищену привратну фреску дзвіниці Покровського кафедрального собору- рішення, про які  Биков- архітектор  теж мав знати,а також запитали про його проект заміни дерев'яних  вікон  на пластикові у художньому музеї Онацького в Сумах.

Логічним стало питання про фінансування архітектурної пам'ятки: сирість і пліснява від старих вікон чи функціональний стан в межах можливостей громади.

ImageНагадаємо.Ще 2008 року ми публікували статтю про архітектурне обличчя Охтирки : Як нове вікно може стати ворогом. Великий список втраченого назавжди. 

На останньому фото Собор до "реконструкції". 2011 рік. 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg