Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Прокуратура області виявила порушень реалізації алкоголю на 10 млн грн
Прокуратура області виявила порушень реалізації алкоголю на 10 млн грн Печать
Автор Прокуратура Сумської області   
16.01.2020 г.
ImageНа Сумщині викрито ряд підприємств, які при реалізації лікеро-горілчаних виробів ухилились від сплати 10 млн грн податків 

За процесуального керівництва прокуратури Сумської області працівниками слідчого управління фінансових розслідувань та оперативного управління ГУ ДФС у Сумській області викрито ряд підприємств, що виготовляли в м. Суми необліковану підакцизну продукцію та в подальшому, з метою ухилення від сплати акцизного податку, при реалізації товарно-матеріальних цінностей, використовували підроблені марки акцизного податку.

При цьому частина продукції реалізовувалася через торгові точки за готівку, без відображення продаж у бухгалтерському та податковому обліках. Крім того, проводячи по бухгалтерському та податковому обліках удавані операції, шляхом штучного завищення сум податкового кредиту з податку на додану вартість та мінімізації податкових зобов'язань, службові особи ухилилися від сплати податків на загальну суму майже 10 млн грн.

У рамках досудового розслідування за ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 199 КК України 14 - 16 січня 2020 року проведено ряд санкціонованих обшуків за місцями розташування офісних, складських та торгівельних приміщень, що використовуються фігурантами провадження. За результатами проведених слідчих дій виявлено та вилучено бухгалтерську документацію, печатки, а також алкогольні напої без акцизних марок та з такими, що мають ознаки підробки, загальною вартістю понад 10,1 млн грн.

Досудове слідство триває, вирішується питання щодо повідомлення про підозру особам, причетним до незаконної діяльності.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg