Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Відтепер можна самостійно зробити розрахунок майбутньої пенсії
Відтепер можна самостійно зробити розрахунок майбутньої пенсії Печать
Автор Админ   
28.12.2019 г.
ImageЗа допомогою електронного сервісу «Пенсійний калькулятор» усі охочі зможуть зробити прогнозний розрахунок розміру пенсії.

 

 «Пенсійний калькулятор» автоматично підсумовує періоди трудової діяльності, визначає коефіцієнт трудового стажу та визначає коефіцієнт заробітку за наявними даними

Про це повідомляє Головне управління Пенсійного фонду України в Сумській області. Новий електронний сервіс «Пенсійний калькулятор» доступний кожному в особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Пенсійний калькулятор дає змогу розрахувати пенсію за віком згідно із статтями 26, 27, 28, 29 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування». При обчисленні страхового стажу та заробітної плати використовуються дані, що містяться в електронних реєстрах Пенсійного фонду України.

Для врахування періодів трудової діяльності та інших періодів, що враховуються до стажу роботи для призначення пенсії, користувачам додатково надана можливість їх ручного введення.

За результатами розрахунку на перегляд користувачу надається сума розрахованої пенсії та формується протокол, який містить інформацію про всі складові такого розрахунку (помісячний розрахунок заробітної плати та страхового стажу, індивідуальні коефіцієнти тощо).

Сервіс не здійснює припущень щодо рівнів зростання середньої заробітної плати в Україні у наступні роки або рівня інфляції і дозволяє оцінити прогнозний розмір пенсії в умовах і цінах на момент проведення розрахунку. Результати попереднього розрахунку розміру пенсії зберігаються в особистому кабінеті користувача на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України та доступні для перегляда в будь-який час.

 Пенсійний калькулятор має зручну екранну форму для роботи з інформацією та зрозумілий у використанні функціонал.

Доступ до вказаного сервісу на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису (раніше - ЕЦП).

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg