Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Проблему пільгових перевезень без Київа не вирішити
Проблему пільгових перевезень без Київа не вирішити Печать
Автор Админ   
04.11.2019 г.
ImageЗаборгованість місцевих бюджетів до обласного для виконання програми пільгових перевезень становить 2 млн грн.

 

Т.в.о. голови облдержадміністрації Ірина Купрейчик зустрілася з представниками обласної організації автомобільних перевезень у Сумській області

Як пояснила під час зустрічі Ірина Купрейчик, на сьогодні з 7,5 млн грн, що передбачені обласною програмою для компенсації пільгових перевезень, зокрема учасників АТО/ООС, відшкодовано перевізникам близько 5 млн грн. Заборгованість місцевих бюджетів до обласного для виконання цієї програми становить ще 2 млн грн.

Але навіть ці кошти не врятують ситуацію. За словами начальника обласного управління інфраструктури Володимир Дудченка, за 9 місяців цього року перевізники вже надали послуг з пільгового перевезення більше, ніж на 14 млн грн.

Це стосується обласної програми на відшкодування за пільгове перевезення на міжобласних та на приміських міжрайонних маршрутах. Залишається ще категорія приміських маршрутів, за які більшість органів місцевого самоврядування прийняли рішення по приміським маршрутам самостійно відшкодовувати, але також не в повному обсязі. Якщо говорити за загальний обсяг перевезень пільгових категорій громадян не тільки автомобільним транспортом, а й залізничним, що працює в містах і населених пунктах Сумської області, то загальна сума для відшкодування на рік складає близько 100 млн грн.

З обласного бюджету неможливо виділити таку суму для відшкодування, тому на жовтневій сесії облради було прийнято рішення направити звернення до Кабінету Міністрів України, щоб повернутися до системи відшкодування за пільгові перевезення на умовах співфінансування з державним бюджетом. Таке рішення допомогло б уникнути відмов з боку водіїв щодо пільгового перевезення учасників АТО/ООС та соціальної напруги в регіонах з цього приводу.

Т.в.о. голови облдержадміністрації Ірина Купрейчик запропонувала ініціативній групі автоперевізників також звернутися до прем'єр-міністра України Олексія Гончарука та висловити свої пропозиції щодо можливих шляхів вирішення цієї проблеми.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg