Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow На Дамбі - черговий фестиваль риболовлі ProFish Fest
На Дамбі - черговий фестиваль риболовлі ProFish Fest Печать
Автор Админ   
26.10.2019 г.
ImageБеріть спінінг і на Дамбу! 27 жовтня о 7 годині стартує фестиваль ProFish Fest - осінь 2019.  

Громадська організація "Охтирське товариство рибалок-любителів" (ОТРЛ, голова Андрій Манжаренко) разом з рибальським магазином ProFish (Олександр Бублик) проводять черговий фестиваль риболовлі на Дамбі. Цього разу будуть змагатися спіннінгісти.

Більш детально про захід та діяльність ОТРЛ розповів Андрій Борисович Манжаренко.

Манжаренко А.Б.:

- Хотілося б почати з того, що фестивалі - це приємна верхівка айсбергу чорнової роботи. Наша громадська організація не перший рік опікується водосховищем «Дамба».  Охтирчани та гості нашого міста вже відчули різницю у уловах, після того, як ОТРЛ розпочала тут своє господарювання. 

Весь процес тримається на активістах, справжніх любителях природи та риболовлі, а також на добровільних помічниках-благочинниках. Ми збільшуємо поголів'я риби за власний кошт, проводимо санітарні заходи, толоки по наведенню чистоти... До речі запрошую усіх бажаючих долучитися до прибирання Дамби 26 жовтня. Отримаєте масу задоволення! У нас весело, цікаво і краєвиди чудові.

- Яка зі згаданих Вами справ найскладніша?

- Найскладніша не згадана - боротьба з браконьєрством. Мальок закуповується на членські внески ОТРЛ. Тобто за гроші кожного з рибалок-активістів. Нас більше 100 чоловік. Втім стільки, скільки в ідеалі потрібно коштів ми за раз не назбираємо. Зариблюємо у міру сил. Сьогодні вже ніхто не повертається додому з порожнім садком, як траплялося кілька років тому. Якщо ж почати ловити сітками, знову водосховище спорожніє. Ми організували охорону. Свідомі громадяни, якщо бачать браконьєрів нас швидко сповіщають. Їдемо вночі, підключаємо поліцію. Наш найперший помічник - провідний державний інспектор відділу охорони водних біоресурсів (рибоохоронного патруля) Марченко Юрій Іванович.

- Коли такий останній випадок трапився?

- У минулу неділю одного зловили. Не встиг поставив сітку, як сам і спіймався. За три рибини, отримав купу неприємностей. Вилучили браконьєрські знаряддя, був складений адміністративний протокол. Воно того вартувало?

- Ви, як голова відповідаєте за організацію усього комплексу робіт ОТРЛ. Багато клопіт, без зарплатні...

- Абсолютно невірно. Я ще й сам приплачую, щоб працювати -  вношу членські внески, шукаю паливо і т.д. Але якщо без жартів, ми - однодумці згуртувалися, щоб організувати цікаве дозвілля. Риболовля - одне з наймасовіших захоплень чоловіків і жінок. Рибалять діти й цілі родини - від онуків до дідусів. Активний вид відпочинку, допомагає розслабитися, віднайти гармонію в собі і отримати величезне задоволення від спілкування з природою.

Ми облаштовували Дамбу для громади, як для себе. Саджаючи дерево у власному садочку ніхто ж не вимагаєте собі зарплатні, а отримує задоволення й так.  У нас із Дамбою схожа ситуація. Тільки обсяг робіт більший і спрямований він на задоволення інтересів усієї громади.

 - Яким чином вирішуються проблеми, що потребують значних коштів?

- Основні рішення приймають збори. Найближчі відбудуться 31 жовтня у залі райдержадміністрації. Початок о 18:00. Якщо ви рибалка, приєднуйтесь до ОТРЛ, беріть участь у прийнятті важливих рішень з розбудови нашого краю. Чим нас більше, тим скоріше розквітне Дамба.

- Кого з помічників варто відзначити?

- Їх вистачає. Насамперед, відмічу Олександра Бублика, керівника рибацького магазину. Завдяки його енергії фестивалі з лову мирної риби за принципом "зловив-відпусти" на Дамбі проходять на регулярній основі. Серед призів завжди  корисне знаряддя від силіконових наживок до професійних котушок. Завдяки допомозі Миколи Смілика, директора ПСП «Хухрянське» ми підгодовуємо рибу зерновим кормом. І улови наших рибаків збільшуються. Є ще багато помічників, які допомагають у матеріальному вигляді, або своїми руками та вміннями. Усім велике спасибі!

- Тепер про фестиваль детальніше. Що потрібно для участі?

- Нічого. Тільки бажання. Беріть спінінг і на Дамбу! 27 жовтня о 7 годині стартує фестиваль ProFish Fest - осінь 2019. Спортсмени будуть змагатися у ловлі хижої риби з берега. Основні завдання турніру: пропаганда дбайливого ставлення до природи, активного відпочинку та спортивних принципів лову;  підвищення майстерності і техніки володіння снастями та обмін досвідом серед рибалок.

Гарантую гарний улов, приємну компанію та цікавий захід. Однак, тому хто планує наловити в цей день на юшку не повезе. Бо на фініші змагань усю рибу, яка повинна бути обов'язково живою, зважимо, і після визначення переможця,  випустимо назад у Дамбу. Участь у змаганнях безкоштовна. Приходьте, перемагайте, отримуйте позитивні емоції.

Спілкувався Андрій Міхєєв

ImageImage 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg