Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Концерт відомого музиканта в музичній школі
Концерт відомого музиканта в музичній школі Печать
Автор Админ   
25.10.2019 г.
ImageДля вихованців та викладачів Охтирської музичної школи відомий музикант Ніколя Мирошниченко зіграв двогодинний фортепіанний концерт.

 

Світова музична спільнота називає Ніколя реінкарнацією Шопена. 18-річний третьокурсник Харківського музичного училища вразив своєю віртуозною грою всіх присутніх в залі.

У програмі звучали кращі твори світової музичної культури: Бетховена, Шопена,  Ліста, Чайковського, Рахманінова.

Викладач Харківського музичного училища Михайло Левандовський пишається своїм учнем: "Ми раді представити охтирським шанувальникам класичної музики підготовлену програму і віримо, що подібна зустріч допоможе юним музикантам Охтирки долучитися до високого мистецтва".

Талант гри на роялі Мирошниченка сьогодні визнають імениті педагоги, диригенти і слухачі харківських і київських концертних залів. А з десяток років тому на його здібностях ставили хрест вчителі музичних шкіл, бо він не міг поворушити руками й пальцями. Микола Мирошниченко при народженні переніс обширний крововилив у мозок, два інсульти. Практично все його тіло було паралізоване. Медики пророчили йому або смерть, або майбутнє неповносправної людини. Але батьки хлопця вирішили боротися: спочатку - за синове життя, а згодом - за право вчити його у звичайній середній школі та грі на фортепіано.

 Зараз хлопцем цікавляться організатори обласних, всеукраїнських та міжнародних музичних фестивалів та конкурсів. Натомість кілька років тому батькам відмовляли чи не всі музичні школи Харкова: мовляв, ваша дитина не здатна до навчання. 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg