Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Урок від «художки». Як готуватися до дня народження
Урок від «художки». Як готуватися до дня народження Печать
Автор Админ   
14.10.2019 г.
Image1 жовтня Охтирській дитячій художній школі ім. Т.Г.Шевченка виповнилося 27 років.

За цей час відбулося багато різних подій. Коли влада збиралася посунути школу з займаних приміщень, вчителі разом з батьками згуртувалися та захистилися від нападок. У подальшому заклад став активніше співпрацювати зі ЗМІ. У школи з'явилася власна сторінка у соцмережі, яка постійно підживлюється добрими новинами про успіхи вихованців, нові виставки, майстер-класи.

Попри те, що головна задача майстер-класів - навчання, вони стали популярними у місті й привернули увагу широкого загалу. На таких масових заходах запросто можна зустріти мера, депутатів, впливових бізнесменів, поспілкуватися з ними, розповісти у неформальній обстановці про плани та проблеми ДХШ.

Привернувши до себе увагу, розширивши коло друзів художня школа отримала не тільки переповнені класи, але й ремонт, утеплення, металопластикові вікна тощо. Не змінився обраний курс і при новопризначеній директорці Яніні Тищенко. Школа постійно бере участь у громадських акціях і не зникає надовго з газетних шпальт. Бо невирішених проблем ще вдосталь, і ДХШ продовжує час від часу про себе та про них нагадувати.

Навіть до «неювілейної» дати художня школа готувався заздалегідь. 18 вересня в краєзнавчому музеї пройшла виставка творчих робіт учнів ДХШ. Через тиждень, 24 вересня, виставили картини та малюнки в Охтирському міському центрі культури і дозвілля. Експозиція художньої школи пройшла під назвою "Тиха... мальовнича Охтирщина". Її присвятили 120-літтю з дня народження Б.Д.Антоненка-Давидовича. Не забули педагоги й про виставку у рідній будівлі. Напередодні своїх іменин у «художці» відкрили експозицію, назвою якої гостям додатково нагадали про свято ДХШ. Точний вік закладу легко встановлювався з малюнків і листівок, створених руками юних художників. Завершальним акордом свята можна вважати анонсований черговий майстер-клас, який відбудеться 11 жовтня о 16:00 у вестибюлі ДХШ на ІІ поверсі.

Яніна Тищенко:

- Те, що в Охтирці є художня школа - це вже свято. Ми повинні бути вдячними тим, хто 27 років тому її створив, бо навіть зараз не кожний  райцентр може таким похвалитися. Вітаю ветеранів-учителів, які вкладали у роботу свої сили, енергію, знання. Вітаю сучасний склад ДХШ - учнів і педагогів.

Користуючись нагодою хочу нагадати батькам про податкові пільги. Це не менш добра новина. Із 2018 р. оплату навчання у художній школі можна компенсувати за рахунок раніше сплачених податків з доходів у вигляді зарплати. Детальніше про це можна дізнатися у нас чи у податковій інспекції.

Андрій Міхєєв

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg