Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Візит губернаторки
Візит губернаторки Печать
Автор Админ   
13.08.2019 г.
ImageВ Охтирці провели оперативну нараду за участі Ірини Купрейчик

5 серпня в кінці робочого дня очільниця Сумщини Ірина Купрейчик прибула в Охтирську ЦРЛ. Піднімалося кілька основних питань: якість будівництва й розслідування причин, що призвели до обрушення підвісної стелі в ортопедичному відділенні, а також претензії до рівня обслуговування населення.

Оперативна нарада відбулася за участю проектувальника, підрядника, замовника, медперсоналу та інші зацікавлених осіб. Делегація з десяти посадовців обійшла нещодавно прийняту в експлуатацію будівлю комунального закладу по вул. Петропавлівській, 15.

Під час обговорення виконуюча обов'язки голови облдержадміністрації окремо цікавилася думками учасників оперативної наради щодо можливих причин обрушення конструкцій.

Наразі цим питанням займаються правоохоронні органи. Ігор Алєксєєв переконаний, що було умисне пошкодження стелі. Головний лікар Віктор Бабич у ствердженнях не такий категоричний.

Під час обговорення якості надання послуг населенню Ірина Купрейчик серед інших підняла питання Олександра Єфименка, який у соціальній мережі звернувся до губернатора. Охтирчанин протягом тривалого часу не зміг отримати допомогу - йому потрібно було в суботу зробити кілька ін'єкцій, в будні він без проблем робив це у денному стаціонарі.

«...Новенький санпропускник зустрів мене виїжджаючим за допомогою медсестер трупом перед всіма відвідувачами санпропускника. З сумнівом та мурахами на шкірі я звернувся до чергового лікаря який мав рідку церковну борідку... з проханням зробити мені ін'єкції, зазначивши що призначення лікаря, ліки, шприци, спирт, ватка та гумові рукавички в мене є з собою. Лікар поважно зазначив, що необхідно зачекати, тому що є черга, і в першу чергу допомога надається тим, кому вона більш потрібна. Звичайна практика, повністю згоден та підтримую такий перебіг речей. Через одну годину, я знов вирішив звернутися зі своїм проханням до медсестер, які щойно повернулися з перекуру, проте отримав відповідь, що медсестрам заборонено робити ін'єкції. Оскільки я не тямлю в лікарняній ієрархії та їхніх канонах, то в голову прийшла думка про те, що уколи можуть робити виключно лікарі з вищою освітою та бездонним досвідом у сфері ін'єкції. Ну то добре, знов звернувся до лікаря. Суворий лікар був невблаганний, та знов залізним тоном вимовив - очікуйте. Я дозволив собі задати ще одне запитання: "А де я ще окрім як тут, можу отримати послугу з проведення ін'єкції?". -"Більше ніде!" - знов залізним тоном відповів черговий лікар. Монополія - подумав я! Тобто виходить що крім однієї людини в місті, в вихідний день ніхто як крім він не робить такої складної процедури як "вколоти три уколи". Ну раз то так, то потрібно почекати. Коли пройшло рівно три години з мого появлення на санпропускнику, я зрозумів, що три години свого життя я провів в очікуванні того, що тут не отримаю, три години свого життя я провів марно, і що в нове приміщення, на превеликий жаль, переїхала стара система». 

Цей текст ми подали, як він був написаний автором у фейсбук. 

Віктор Бабич пообіцяв розібратися у ситуації, але з попередніх даних він вбачав, що у даному випадку пацієнт мав звернувся до свого сімейного лікаря, або амбулаторії сімейної медицини, а не на санпропускник.

Наостанок учасники наради обговорили претензії до незручностей, які маються у новій будівлі - від функціонування ліфтів до поріжків у дверних отворах. На більшість претензій у відповідь від будівельників звучала однотипна фраза: «Так передбачено проектом. Зручно-не зручно - ніхто міняти нічого не збирається!» Лишається надіятися, що хоч стеля, що уночі стає підлогою, проектом не передбачалася.

Андрій Міхєєв

 

Ірина Купрейчик, виконуюча обов'язки голови Сумської ОДА:

- Медицина для мене пріоритетний напрямок. Турбує високий рівень захворюваності в нашій області, особливо онкологія. Втім, галузь охорони здоров'я потребує не тільки фінансування, а й контролю. Тому виїжджаю у проблемні заклади особисто. Попри астрономічні витрати ми поки що не отримуємо бажаного результату.

Зараз правоохоронні органи встановлюють винних у руйнуванні стелі, але проблема, як ми бачимо, не тільки в стелі. І не тільки в Охтирці, чи іншому місті. Потрібні серйозні зміни в системі.

Я шукаю підтримки серед громадськості та новообраних депутатів для перезавантаження медичної галузі Сумщини. Однак, потрібно розуміти, що не вийде покращити медицину тільки наведенням ладу в будівництві чи закупівлі обладнання. Без кваліфікованих, зацікавлених в результаті, фахівців ніякі найновітніші лікарні не допоможуть. Це такий же самий важливий напрямок роботи, як і боротьба з розкрадачами. Охтирка - госпітальний центр і тому повинна давати добрий приклад сусідам, а не навпаки.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg