Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow «Народний фронт» заявив про вихід із коаліції і закликав сформувати нову коаліцію
«Народний фронт» заявив про вихід із коаліції і закликав сформувати нову коаліцію Печать
Автор Редактор   
17.05.2019 г.
ImageФракція «Народний фронт» оголосила про вихід із коаліції й закликала фракції державницької ідеології негайно розпочати консультації щодо підготовки нової коаліційної угоди.

Про це з трибуни парламенту в п`ятницю, 17 травня, оголосив керівник фракції НФ Максим Бурбак.

Відповідну заяву «Народного фронту» він передав Голові Верховної Ради.

Максим Бурбак підкреслив, що відповідно до Конституції України у парламенті формується нова коаліція, парламент працює до чергових виборів 27 жовтня 2019 року, уряд та прем’єр-міністр України працюють до обрання нового скликання Верховної Ради.

Він наголосив, що нові обставини вимагають максимальної консолідації державницьких сил у парламенті: «Новий президент – новий порядок денний – нова коаліція».

«Коаліція, яка сформована у 2014 році і діяла до сьогоднішнього дня, виконала свої завдання», - наголосив керівник фракції.

Максим Бурбак підкреслив, що низка ключових рішень приймалася конституційною більшістю складу Верховної Ради: «За п’ять років цей парламент, уряди і українська влада у цілому провела змін у країні більше, аніж за два попередніх десятиліття. Але це вже історія. Закладено фундамент сильної і успішної України».

«Треба будувати далі. До цього необхідно залучити всі політичні сили державницького спрямування і новообраного Президента», - підкреслив він.

«Саме тому ми заявляємо про вихід із діючої коаліції, припинення її діяльності з 17 травня 2019 року, та про ініціативу формування нової коаліції з новим порядком денним», - наголосив Максим Бурбак.

Відповідно до Конституції упродовж 30 днів буде формуватися нова коаліція, підкреслив він.

«Народний фронт» закликає фракції державницької ідеології негайно розпочати консультації щодо підготовки нової коаліційної угоди з новим планом дій. На основі цього плану має об’єднатися нова більшість», - наголосив керівник фракції «Народний фронт».

Він підкреслив, що протягом наступних півроку українці очікують від новообраного президента і парламенту рішучих кроків, дій і змін: «Часу на зволікання немає».

Максим Бурбак оголосив пропозиції «Народного фронту» до плану дій:

1. Влада має бути відповідальна перед своїми громадянами. Тому парламент разом з президентом повинен внести зміни до Конституції щодо скорочення кількості депутатів Верховної Ради, одночасне зняття імунітету з Президента, депутатів та суддів. Чіткого розподілу відповідальності між гілками влади. Ліквідацію місцевих державних адміністрацій. Завершення процесу децентралізації влади. Прийняття нового закону про народне волевиявлення, закону про референдум всіх рівнів. Запровадження інституту імпічменту для Президента та відповідальності для народних депутатів і суддів.

2. Прийняття пакету економічних законів. У томі числі податкова амністія. Справедливий ринок землі. Конкурентна приватизація. Доступність дешевих довгих кредитів.

3. Забезпечення членства України у Європейському Союзі і НАТО.

4. Відновлення територіальної цілісності. Повернення Донецька, Луганська і Автономної республіки Крим на українських умовах.

Він наголосив, що «Народний фронт» готовий розглянути всі ініціативи Президента: «У тому числі і його кадрові подання, внесені у відповідності до Конституції України».
«Ми упевнені, що новообраний Президент запропонує нові рішучі кроки для змін у країні. І продемонструє високі стандарти співпраці з суспільством, Верховною Радою, Урядом та Прем’єр-міністром для успіху кожної української сім’ї і нашої держави», - сказав він.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg